LIVE SCORES

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

«Το καλύτερο της καριέρας μου»





Μπήκε στη θέση του τραυματία Μιραλάς, ως αναγκαστική αλλαγή και άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Ζαουάντ Ζαϊρί έδωσε πνοή στον Ολυμπιακό με την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο και βοήθησε τα μέγιστα με το τέρμα που πέτυχε, προκειμένου η ομάδα του Πειραιά να γυρίσει το ματς με την Μακάμπι και ο ίδιος να δηλώσει μετά το τελικό σφύριγμα ότι «ήταν το καλύτερο της καριέρας μου».

«Ηταν το καλύτερο γκολ της καριέρας μου. Εχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και το δοκίμασα. Και μπορεί να έλειπε ο κόσμος, αλλά τέτοιο τέρμα δεν γίνεται να μην το πανηγυρίσεις έξαλλα». Ποιος να διαφωνήσει; Ο πανευτυχής Μαροκινός παραδέχθηκε βέβαια ότι η Μακάμπι ήταν σκληρό καρύδι. «Αντιμετωπίσαμε ένα δύσκολο αντίπαλο. Ευτυχώς

Ευτυχώς στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοσή μας, παίξαμε καλύτερα και καταφέραμε να νικήσουμε». Κλείνοντας και αναφερόμενος στην παρουσία των νέων αποκτημάτων του Ολυμπιακού, ο Ζαϊρί ισχυρίστηκε ότι «είναι καλό που ήρθαν πολλοί και καλοί ποδοσφαιριστές στην ομάδα γιατί θα την ανεβάσουν επίπεδο».

Μπαρόνε στη λίστα του Ντάρκο

Προτάθηκε ο 32χρονος -άλλοτε διεθνής και παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006- Ιταλός μέσος Σιμόνε Μπαρόνε, ο οποίος είναι ανάμεσα σε εκείνους που άκουσε τις τελευταίες ημέρες ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, και πολλοί άλλοι που αναφέρουμε σε καθημερινή βάση. Ο Μπαρόνε έμεινε ελεύθερος από την Κάλιαρι. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν εντυπωσίασε κιόλας σαν περίπτωση τους ανθρώπους του Ολυμπιακού.

Φουλ για Ελληνες

Χθες ο Ντένις Επστάιν (που δεν τα βρήκε με τον Πανιώνιο) ήταν ο δεύτερος μετά τον Βάντερσον που κόπηκε από την «ερυθρόλευκη» λίστα στην UEFA. Κόπηκε για να είναι σε αυτή ο Κώστας Μήτρογλου. Πλέον τα περιθώρια είναι στενά. Για κάθε παίκτη που ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει στις μεταγραφές θα πρέπει να κόβεται και άλλος από τη λίστα της ομάδας. Το να έχεις παίκτες όμως μονάχα για τις ελληνικές υποχρεώσεις δεν συνηθίζεται στο ποδόσφαιρο. Και ακριβώς γι’ αυτό ο Ολυμπιακός, ξαναμπαίνοντας στο μεταγραφικό παζάρι, στοχεύει πρωτίστως σε Ελληνες. Στον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Τάσο Παπάζογλου.

Για τον δεύτερο οι Πειραιώτες έθεσαν τελεσίγραφο στον Πανσερραϊκό να απαντήσει στην πρότασή τους μέχρι σήμερα. Ο Ολυμπιακός προσφέρει 350.000 ευρώ και έναν παίκτη δανεικό και πλέον περιμένει την απόφαση των Λιονταριών. Ο Τζιόλης, πάλι, αυτήν τη στιγμή λογικά είναι το φαβορί για τον έναν από τους δύο κεντρικούς χαφ που αναζητούν οι Ερυθρόλευκοι. Μόνο που για να προκύψει και δεύτερος θα πρέπει να βρεθεί ομάδα για να αποχωρήσει ο Εντζο Μαρέσκα. Η περίπτωση του Κουμορτζί είναι πάντα και αυτή στην «κόκκινη» λίστα. Λίγο αυτή η ιστορία με τη λίστα της UEFA και λίγο ότι δεν προχώρησε χθες η ιστορία του Επστάιν, πάει το θέμα πιο πίσω. Τέλος, ο Ολυμπιακός σκοπεύει να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του Απόστολου Βέλλιου από τον Ηρακλή και να τον αφήσει (ως δανεικό) για την επόμενη σεζόν στον Γηραιό.

«Τέσσερα εκατ. και τον Ματ»

Τον Ολυμπιακό επαναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ στην υπόθεση διεκδίκησης του Κέβιν Μπόατενγκ της Πόρτσμουθ. Μάλιστα, η ιστοσελίδα portsmouth.co.uk, που χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ενημερωμένη στα θέματα της Πόρτσμουθ, υποστηρίζει ότι ο Ολυμπιακός δίνει τέσσερα εκατ. ευρώ και τον Ματ Ντάρμπισαϊρ για τον 23χρονο Γκανέζο αμυντικό μέσο. Και, όπως αναφέρεται ιδιαίτερα, οι Πομπέις είναι έτοιμοι να αποδεχθούν μια τέτοια πρόταση.