LIVE SCORES

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Οι Βραζιλιάνοι, ο Μπουμσόνγκ και ο ερχομός του Γκοβού





Τρεις Βραζιλιάνοι και ένας Γάλλος αποτελούν την τελική τετράδα υποψηφίων για τη θέση του στόπερ στον Παναθηναϊκό. Ο Μπορντόν της Σάλκε, ο Κρις της Λυών, ο Πόλγκα της Σπόρτινγκ και ο Μπουμσόνγκ της Λυών. Και οι τέσσερις κεντρικοί αμυντικοί είναι υψηλού επιπέδου, ο καθένας με τα δικά του χαρακτηριστικά και φυσικά η κάθε περίπτωση παρουσιάζει τις δικές της δυσκολίες.

Η περίπτωση του Μπορντόν φαίνεται ως η πιο εφικτή υπό την έννοια ότι η Σάλκε έχει συμφωνήσει να τον αφήσει ελεύθερο και αποτελεί καθαρά δική του επιλογή αν θα αποδεχτεί την πρόταση του Παναθηναϊκού (που είναι η καλύτερη οικονομικά) ή του Αμβούργου και το επόμενο διήμερο είναι καθοριστικό.

Για τον αρχηγό της Λυών, Κρις, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα καθώς είναι θέμα της Λυών εάν αποφασίσει ότι θέλει να ελαφρύνει το μπάτζετ της από ένα βαρύ συμβόλαιο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον Μπουμσόνγκ, αν και για τον Γάλλο σε πρώτη φάση ζητούσε χρήματα και μάλιστα αρκετά (πάνω από 2 εκατ. ευρώ).

Οσον αφορά τον 32χρονο Βραζιλιάνο Πόλγκα της Σπόρτινγκ, είναι πρόταση του Κάρλος Φρέιτας αλλά και αυτή δεν είναι εύκολη καθώς έχει δύο χρόνια ακόμα συμβόλαιο, αλλά δεν είναι ανέφικτη.

Από εκεί και έπειτα, στην Φλαμένγκο για 2 ακόμα χρόνια θα παραμείνει δανεικός ο Ντέιβιντ, καθώς υπάρχει συμφωνία με τον Παναθηναϊκό. Πολύ πιθανό είναι να μείνει στην Κορίνθιανς ως δανεικός και ο Μάτος, αν και υπάρχει ένα ενδεχόμενο πώλησής του σε άλλο σύλλογο. Ουδείς πάντως εκ των δανεικών δεν πρόκειται να επιστρέψει στην ομάδα.