LIVE SCORES

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ετοιμος για τη διαδοχή





Η παραμονή του στον Ολυμπιακό εξελίχθηκε σε σίριαλ και μάλιστα τις δύο πρώτες μέρες προπονήσεων στου Ρέντη δεν είχε δώσει το "παρών", καθώς το μέλλον του στην πειραϊκή ομάδα ήταν στον... αέρα.

ελικά έμεινε και όλα δείχνουν ότι οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έκαναν τη σωστή επιλογή. Ο λόγος φυσικά για τον Ούρκο Πάρντο, ο οποίος δείχνει μέχρι στιγμής στην προετοιμασία ότι είναι αποφασισμένος να «κοντράρει» στα ίσα τον Νικοπολίδη για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων».

Ο Ισπανός πορτιέρε δουλεύει πολύ σκληρά με τον Αλέκο Ράντο, όπως άλλωστε και οι άλλοι τρεις τερματοφύλακες του συλλόγου και αν μη τι άλλο η εικόνα που παρουσίασε στα δύο φιλικά που αγωνίστηκε ήταν πολύ καλή.

Ο πρώην τερματοφύλακας του Ηρακλή γνωρίζει πολύ καλά ότι φέτος είναι η μεγάλη του ευκαιρία για να παίξει στον Ολυμπιακό και δείχνει διατεθειμένος να την εκμεταλλευτεί. Ο συναγωνισμός με τον Νικοπολίδη θα είναι φυσικά μεγάλος, αλλά αυτό που πρέπει να σημειώσει κάποιος βλέποντας τα φιλικά αλλά και την προετοιμασία γενικότερα είναι πως ο Πάρντο δείχνει αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το ότι ο Εβαλντ Λίνεν μίλησε με κολακευτικά λόγια για την παρουσία του στα ματς με Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας, δείγμα και αυτό της ικανοποίησης που υπάρχει από τον τεχνικό της ομάδας του λιμανιού για την απόδοση του Ισπανού τερματοφύλακα.

Είναι ξεκάθαρο επίσης ότι ο Πάρντο καταλαβαίνει πως αν δεν παίξει φέτος στην ομάδα του λιμανιού, τότε δεν πρόκειται ο Ολυμπιακός να προχωρήσει στην απόκτηση των δικαιωμάτων του από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, καθώς ο πρώην γκολκίπερ του Ηρακλή είναι και φέτος δανεικός.

Ξέρει πολύ καλά επίσης ότι η σεζόν που ξεκινά σε λίγες μέρες για τον Ολυμπιακό είναι η τελευταία του Νικοπολίδη ως παίκτης της ομάδας του Πειραιά. Αν λοιπόν ο Πάρντο καταφέρει να κάνει μια καλή χρονιά ως βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, τότε αυτομάτως θα αποκτήσει και το χρίσμα του πρώτου γκολκίπερ της ομάδας του λιμανιού για τα επόμενα χρόνια.

Αυτό πάντως που πρέπει ν' αναφερθεί είναι η πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τον προπονητή των τερματοφυλάκων του Ολυμπιακού, Αλέκο Ράντο. Οι προπονήσεις των γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» είναι εξαντλητικές και δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι με το τέλος των προπονήσεων οι πιο καταπονημένοι παίκτες της ομάδας είναι οι τέσσερις τερματοφύλακες.

Μέχρι στιγμής λοιπόν το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κάποιος για την πιο νευραλγική θέση σε μια ομάδα είναι ότι ο Πάρντο έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Οχι ότι ο Νικοπολίδης δεν είναι σε καλή κατάσταση, αλλά σίγουρα βλέπει κάποιος ότι ο Ισπανός είναι ένα «σκαλί» παραπάνω στην παρούσα φάση και αυτό του δίνει ένα προβάδισμα στη «μάχη» με τον Νικοπολίδη για τη θέση κάτω απ' τα γκολπόστ.

Ολα λοιπόν δείχνουν ότι ο Ούρκο Πάρντο δείχνει έτοιμος για τη διαδοχή του Αντώνη Νικοπολίδη για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα στον Ολυμπιακό.