LIVE SCORES

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ερχεται η πρόταση για Λέτο! Περιμένει Μπορντόν





Η Μπενφίκα είναι έτοιμη να καταθέσει την τελική της πρόταση για την απόκτηση του Σεμπάστιαν Λέτο, με ένα ποσό κοντά στα 8 εκατ. ευρώ. Και δεν αποκλείεται αυτή η πρόταση να συνδυαστεί με τη συνάντηση του μάνατζερ του Λέτο, Φερνάντο Κοσεντίνο, με τους Κάρλος Φρέιτας και Δημήτρη Γόντικα, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ολα δείχνουν πως πάμε για την πώληση του Λέτο, από τον Παναθηναϊκό στην Μπενφίκα.

Παρά το γεγονός ότι για τον αντικαταστάτη του Ντι Μαρία έχουν ακουστεί και άλλα ονόματα, με τελευταίο αυτό του Σιμάο της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι τελευταίες πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι οι "αετοί" της Λισαβόνας έχουν πάρει την απόφασή τους να προσφέρουν τελικώς στο "τριφύλλι" ένα ποσό κοντά στα 8 εκατ. ευρώ.

Από τα 8 εκατ. ευρώ στον Παναθηναϊκό αντιστοιχούν κατ' αρχάς τα 5.5 εκατ. ευρώ και από το ποσό εκείνο και ύστερα το 50% πηγαίνει στη Λίβερπουλ και το άλλο 50% στο "τριφύλλι". Οπερ σημαίνει ότι οι "πράσινοι" θα έχουν κέρδος, σε περίπτωση υλοποίησης της μεταγραφής, της τάξεως των 6.75 εκατ. ευρώ.

Στον Παναθηναϊκό είναι ενήμεροι για τις προθέσεις των Πορτογάλων και ήδη εξετάζουν διακριτικά τις περιπτώσεις πιθανής αντικατάστασης του Λέτο. Σε μια τέτοια λίστα, ψηλά είναι τα ονόματα του Μεξικανού άσου της Τότεναμ Τζιοβάνι ντος Σάντος και του Αργεντινού Πάμπλο Μόουτσε, ενώ στο ενδεχόμενο που έρθει αυτό το ποσό στα ταμεία της ομάδας θα ανοίξει ο δρόμος και για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού μέσου, με τον Βραζιλιάνο Σισέρο της Χέρτα και τον Ρομαρίκ της Σεβίλης να εξετάζονται, καθώς αμφότεροι μπορούν να αγωνιστούν και ως πλάγιοι (αριστεροί) χαφ.

Στο θέμα του κεντρικού αμυντικού, στον Παναθηναϊκό περιμένουν την απάντηση του Βραζιλιάνου Μπορντόν μέσα στις επόμενες ώρες και ταυτόχρονα «δουλεύουν» τις περιπτώσεις των Γκαλάς, Μαρτσένα και Κρις. Η Λυών δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για την παραχώρηση του Κρις, αλλά οι "πράσινοι" είναι αποφασισμένοι να το παλέψουν παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της περίπτωσής τους, αναμένοντας πάντα και την απάντηση του Μαρσέλο Μπορντόν, που έχει προβάδισμα.

Αντιθέτως, οι περιπτώσεις των Μπουμσόνγκ και Πόλγκα έχουν χάσει έδαφος, ενώ επανήλθε στο προσκήνιο το όνομα του αρχηγού της Βαλένθια, Κάρλος Μαρτσένα. Η προσέγγιση του Γάλλου διεθνούς άσου και του Ισπανού κεντρικού αμυντικού φαντάζει αδύνατη, τόσο εξαιτίας της προτεραιότητας που αμφότεροι έχουν θέσει για την καριέρα τους, όσο και εξαιτίας του ότι στα οικονομικά δεδομένα των υποθέσεών τους δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί ο Παναθηναϊκός. Στην περίπτωση του Γκαλάς, ο Γάλλος ζητάει 2.5 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ τον Μαρτσένα η Βαλένθια αξιώνει ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατ. ευρώ συν το συμβόλαιο του παίκτη.