LIVE SCORES

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Και πολύ άργησαν





Από την ημέρα που ξεκίνησε η προετοιμασία της Ολλανδίας ο Τύπος της χώρας μεταξύ σοβαρού και αστείου έβαζε ως κουίζ πότε θα γίνει το πρώτο επεισόδιο στην αποστολή (όπως συνηθίζεται εδώ και πολλά χρόνια).

Αρκετοί άλλωστε εκ των σταρ των «οράνιε» είναι αποδεδειγμένα εγωιστές, ενώ είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν κλίκες μεταξύ τους. Μέχρι τα τελευταία λεπτά του αγώνα με τη Σλοβακία όλα κυλούσαν (περιέργως) ομαλά. Ο Μπερτ φαν Μάρβαϊκ αποφασίζει να κάνει αλλαγή τον Ρόμπιν φαν Πέρσι και αυτός, αποχωρώντας, του λέει εκνευρισμένος: «Τον Σνέιντερ πρέπει να βγάλεις, όχι εμένα». Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο μεσοεπιθετικός της Ιντερ κάνει δηλώσεις στο κρατικό ολλανδικό κανάλι για το ματς και εκεί (στον αέρα) ενημερώνεται για την ατάκα του Φαν Πέρσι.

«Δεν έπρεπε να το πει, αν το είπε. Εγώ τι να κάνω τώρα; Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εγώ ασχολούμαι με την ομάδα» είπε οργισμένος. Η φωτιά είχε ανάψει. Οπως αποκάλυψε ο ολλανδικός Τύπος, έξαλλος ο Φαν Μάρβαϊκ συγκάλεσε μίτινγκ στο ξενοδοχείο και τους άφησε να τα βρούνε. Ο Φαν Πέρσι διέψευσε ότι το είπε και σε τετ α τετ με τον Σνέιντερ του εξήγησε ότι δεν τον ανέφερε. Χθες, δύο μέρες μετά, ζήτησε συγγνώμη μπροστά σε όλους, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι το είπε επειδή ήταν εκνευρισμένος που δεν σκόραρε και ενώ ο Σνέιντερ έλεγε (το πρωί) ότι «τον πιστεύω ότι δεν το είπε και πλέον δεν υπάρχει πρόβλημα»!
Και πολύ άργησαν

Ουσιαστικά όλα αποκαλύφθηκαν από ειδικούς που διάβασαν τα χείλη του Φαν Πέρσι, αφού ο άμεσα εμπλεκόμενος (Φαν Μάρβαϊκ) έλεγε ότι ο στράικερ της Αρσεναλ δεν του είπε κάτι. Βέβαια οι φωτογραφίες άλλα αποδεικνύουν. Ο Αριεν Ρόμπεν ζήτησε να λάβει τέλος η ιστορία, αλλά άφησε την αιχμή του για τον Φαν Πέρσι, λέγοντας πως «εύχομαι να παίξει για την ομάδα, να βοηθήσει την ομάδα και να σκέφτεται την ομάδα». Η ολλανδική ομοσπονδία, πάντως, δεν πρόκειται προς το παρόν να τιμωρήσει τον επιθετικό της Αρσεναλ.

* Ο Σνέιντερ έχει πει ότι θέλει τον Χούντελααρ στην κορυφή της επίθεσης. Ο Φαν Πέρσι έχει ζητήσει να παίζει ο Αφελάι γιατί του δίνει καλύτερα την μπάλα. Ο Ρόμπεν θεωρεί πως πρέπει να παίζει δίπλα του ο Φαν ντερ Φάαρτ. Κάπως έτσι διαμορφώνονται οι κλίκες στους «οράνιε».

* Οπως και πριν από το παιχνίδι με τη Σλοβακία, έτσι και χθες οι Ολλανδοί έκαναν προπόνηση στα πέναλτι. Για λίγο όμως, γιατί μόλις οι δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν τι κάνουν και πήγαν να... τσεκάρουν, ο Φαν Μάρβαϊκ σφύριξε τέλος και τους έστειλε για αυτόγραφα και φωτογραφίες μ