LIVE SCORES

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

EUROPA LEAGUE - Αρης, ΠΑΟΚ & ΑΕΚ… Γιουρ-Ώπα…





Στη «μάχη» της Ευρώπης ρίχνονται Άρης, ΠΑΟΚκαι ΑΕΚ. Στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, οι τρεις εκπρόσωποι μας αντιμετωπίζουν τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Κλαμπ Μπριζ και Χαϊντουκ αντίστοιχα, στοχεύοντας φυσικά να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στη διοργάνωση με την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος. Το Sportnet θα σας μεταφέρει live την εξέλιξη τους.
Το πιο δύσκολο έργο έχει ο Άρης. Οι «κίτρινοι» υποδέχονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την κάτοχο του Γιουρόπα Λιγκ και Σούπερ Καπ, Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενείται από την Κλαμπ Μπριζ στο «Γιαν Μπρεϊντέλ», ενώ η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Χάιντουκ στο «ΟΑΚΑ», ο αγωνιστικός χώρος του οποίου είναι επιτέλους έτοιμος να φιλοξενήσει αγώνες.

ΑΡΗΣ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ("Κλεάνθης Βικελίδης 20:00)

Αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο τεχνικός του Άρη, Έκτορ Ραούλ Κούπερ στη συνέντευξη Τύπου. «Ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτείται να υπάρχει μέγιστη συγκέντρωση και απόδοση. Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την αισιοδοξία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός προπονητής.

Στις τελικές δοκιμές που πραγματοποιήσε ο Κούπερ έδειξε πως θα εμπιστευτεί για ακόμα μία φορά το 4-4-2, με τον Σηφάκη κάτω από τα δοκάρια. Την θέση του Νέτο δεξιά στην άμυνα θα πάρει ο Βαγκέλι με τον Μίσελ αριστερά. Ο Λαζαρίδης θα είναι ο παρτενέρ του Ρόναλντο αφού και σήμερα ο Οριόλ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα λόγω ενοχλήσεων. Στη μεσαία γραμμή ο Χαβίτο θα βρεθεί δεξιά, αριστερά ο Μενδρινός και στον άξονα μαζί με τον Πρίττα θα είναι ο Φατί που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του. Στην κορυφή θα βρίσκονται οι Κόκε και Ρουίς.

Δυνατή ομάδα με θερμό κοινό χαρακτήρισε ο Κίκε Σάντσεθ Φλόρες τον Αρη. Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης επεσήμανε ότι δεν πρόκειται να υποτιμήσει τον αντίπαλο, ενώ εξήρε τον Εκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στο σύστημα 4-2-3-1, ο Ντε Χέα θα υπερασπιστεί τα δοκάρια της Ατλέτικο, οι Περέα, Ντομίνγκεζ, Γκοντίν και Φελίπε από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Οι Τιάγκο και Σουάρες θα αποτελέσουν το δίδυμο στα αυντικά χαφ έχοντας μπροστά τους τον Μέριδα, δεξιά τον Σιμάο και αριστερά τον Ρέγιες. 'Αιχμή του δόρατος' θα αποτελέσει ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ, Ντιέγκο Φορλάν.

Διαιτητής θα είναι ο 35χρονος Άγγλος, Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Στο διεθνές παλμαρέ του περιλαμβάνονται αγώνες κυρίως κυπριακών ομάδων, ανάμεσα τους και της Εθνικής ομάδας της Κύπρου με αντίπαλο την Πορτογαλία για τα προκριματικά του EURO 2012. οηθοί του θα έιναι οι Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον και Τζέικ Κόλιν. Επιπλέον βοηθοί ορίστηκαν οι Κέβιν Φρεντ και Μάικλ Όλιβερ, ενώ τέταρτος Διαιτητής ορίστηκε ο Λι Πρόμπερτ.

ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ - ΠΑΟΚ ("Γιαν Μπρεϊντελ 20:00)

Με το... δεξί θέλει να ξεκινήσει ο ΠΑΟΚ τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ και ο Παύλος Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως οι παίκτες του είναι πανέτοιμοι για ένα θετικό αποτέλεσμα. Για νίκη ή ακόμα και ισοπαλία, λοιπόν, για να “μας δώσει τη δυνατότητα να έχουμε ένα πλεονέκτημα και να μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά και βαθμολογικά”.

Η βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ θα είναι η εξής: Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια, Ίβιτς, Κουτσιανικούλης, Σαλπιγγίδης.


Αισιόδοξος όσον αφορά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, είναι ο προπονητής της Κλαμπ Μπριζ, Άντρι Κόστερ. Ωστόσο, τον σέβεται ως αντίπαλο, αφού όπως χαρακτηριστικά είπε: “Απέδειξε περισσότερα μετά τη νίκη του επί της Φενέρμπαχτσε μέσα στην Τουρκία. Εκεί καταλάβαμε ότι έχουμε να κάνουμε με μία πολύ δυνατή ομάδα”.

Διαιτητής θα είναι Σουηδός Στέφαν Γιοχάνενσον. Ο Σκανδιναβός ρέφερι έχει σφυρίξει στο παρελθόν τη νίκη της ΑΕΚ επί της Μπενφίκα (1-0) στους ομίλους του περυσινού Γιουρόπα Λιγκ.


ΑΕΚ - ΧΑΪΝΤΟΥΚ ("ΟΑΚΑ" 22:05)

"Για μας είναι το πιο σημαντικό να κερδίζουμε. Θέλω να είμαστε σοβαροί, δυνατοί, έτσι όπως είμαστε στο προηγούμενο παιχνίδι. Είναι ένα δυνατό παιχνίδι με μία καλή ομάδα. Για αυτό θα πρέπει να είμαστε 90 λεπτά μέσα στο παιχνίδι και να κάνουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσπάθεια για να κερδίσουμε", αναφέρει χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Γιάννης Αραμπατζής αναμένεται να είναι γκολκίπερ, με τον Γιάχιτς στην θέση του δεξιού μπακ και τον Λαγό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οι Δέλλας και Μανωλάς έχουν το προβάδισμα για το δίδυμο των σέντερ μπακ, αν και υπάρχει η σκέψη αντί του πρώτου να χρησιμοποιηθεί ο Νασούτι.

Ο Ντιόπ επιστρέφει στο βασικό σχήμα αντί του τιμωρημένου Μάκου, δίπλα στον Καφέ στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Ο Τζιμπούρ θα είναι ο προωθημένος, με τον Λυμπερόπουλο πίσω του και τον Σκόκο να κινείται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Λεονάρντο και Μπερνς είναι οι υποψήφιοι για να καλύψουν την θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού.

Αρκετά διαβασμένος παρουσιάστηκε ο προπονητής της Χάιντουκ, Στάνκο Ποκλέποβιτς, στη συνέντευξη Τύπου. Ο Κροάτης τεχνικός κατονόμασε τους παίκτες που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του, ενώ έκανε και ένα… αστειάκι, αναφέροντας τους Τζέραρντ και Λάμπαρντ ως απόντες της «Ενωσης».

Ο Ποκλέποβιτς θα παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, τον Σούμπασιτς κάτω από τα δοκάρια, τον Στρίνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, τον Μαλότσα δεξιά και τους Βέλιτς, Μπουλιάτ στόπερ. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Μπούλκου και Άντριτς, αριστερό εξτρέμ θα παίξει ο Σαρμπίνι, δεξί ο Τομασόφ και ο Ίμπρισιτς θα βρίσκεται σε ρόλο επιτελικού χαφ. Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Βούκουσιτς.

Διαιτητής θα είναι ο Ολλανδός Χέντρικους Μπας Νιχούις. Για τον 33χρονο Νιχούις είναι μόλις η τρίτη του σεζόν στα ευρωκύπελλα, ενώ είναι το ένατο παιχνίδι που θα διαιτητεύσει στο Europa League. Oσον αφορά τους βοηθούς του, πρόκειται για τους συμπατριώτες του, Αντζελο και Κόεν Μπούνμαν Ντρόστε και τέταρτος θα είναι ο Μίσελ Γουίντερ. Οι δύο επόπτες πίσω από τις εστίες θα είναι οι Τομ Μέγιερ και Ρέινολντ Βίντεμαν.