LIVE SCORES

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η αποθέωση και η παράδοση της 10ετίας





Γνώρισαν την αποθέωση. Η αποστολή της ΑΕΚ λίγη ώρα μετά την επιστροφή της από τη Θεσσαλονίκη και τη μεγάλη νίκη επί του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της, που παρά το προχωρημένο της ώρας τραγουδούσαν για την αγαπημένη τους ομάδας και φώναζαν συνθήματα ζητώντας την κατάκτηση της νίκης και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αποθέωση και για τον Μανόλο Χιμένεθ από τα ΜΜΕ της πατρίδας του. Η αποστολή της Ένωσης έφτασε με μισή ώρα καθυστέρηση στο «Ελ. Βενιζέλος» από την Θεσσαλονίκη. Λίγη ώρα οι ποδοσφαιριστές επιβιβάστηκαν στο πούλμαν της ομάδας με προορισμό το ξενοδοχείο στο είχαν αφήσει τα αυτοκίνητα τους.

Εκεί, τριάντα περίπου οπαδοί της ΑΕΚ αποθέωσαν τον Μανόλο Χιμένεθ και τους παίκτες, με τους Νάτσο Σκόκο και Πάπα Μπούμπα Ντιοπ να βρίσκονται στο επίκεντρο. Οι «κιτρινόμαυροι» τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα έχοντας ως επίκεντρο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, την ερχόμενη Κυριακή.

«Ντεμπούτο με θρίαμβο»

Αποθέωση υπήρξε και από τα ισπανικά ΜΜΕ στον Μανόλο Χιμένεθ. «Ο πρώην προπονητής της Σεβίλλης, Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την περιπέτεια του στη Ελλάδα με την ΑΕΚ με μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί τους Άρη (0-4), αντιπάλου της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Europa League» γράφει η «Marca». Στο ίδιο μήκος κύματος και η άλλη μεγάλη εφημερίδα της Μαδρίτης, «As». «Ο Χιμένεθ κάνει ντεμπούτο με θρίαμβο» αναφέρει η «El Mundo Deportivo».

Και η παράδοση συνεχίζεται

Συνέχεια στη θετική παράδοση της τελευταίας δεκαετίας απέναντι στον Άρη έδωσε η ΑΕΚ μετά τη συντριπτική νίκη της. Σε 10 πλέον αναμετρήσεις (μία χρονιά ο Άρης ήταν στη Β΄ Εθνική), έχει 6 νίκες και 4 ισοπαλίες. Γενικά η Ένωση, σε 29 παιχνίδια στο «Κλεάνθης Βικελίδης, αριθμεί 9 νίκες, ισάριθμες ήττες και 11 ισοπαλίες.

Μοναδική ήττα για αυτή τη δεκαετία ήταν την περίοδο 2007/08, για τα πλέι οφ. Παράλληλα, υπάρχει ένα ακόμα ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, το περσινό, όπου αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, αλλά και ένα ματς Κυπέλλου, την περίοδο 93/94, με το σκορ στη Θεσσαλονίκη να παραμένει στο 0-0 και την ΑΕΚ να παίρνει την πρόκριση στον επαναληπτικό με 2-1.

Αναμονή για Γιάχιτς, Λαγό

Σήμερα θα υποβληθούν σε εξετάσεις ο Σάνελ Γιάχιτς και ο Παναγιώτης Λαγός για να επανεκτιμηθεί η κατάστασή τους και αν τελικά θα προλάβουν το ματς για το Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Άντερλεχτ. Ο πρώτος έχει υποστεί διάστρεμμα στην ποδοκνημική και ο δεύτερος κάκωση έσω πλαγίου.

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς