LIVE SCORES

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

«Τρίποντο»… «τρίποντο»… «τρίποντο»





Τα περιθώρια για την Εθνική Ελλάδας έχουν στενέψει. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αναζητά νίκες για να μπει… ξανά στο «κόλπο» της πρόκρισης στην τελική φάση του Euro 2012 και θέλει να κάνει την αρχή το βράδυ της Παρασκευής στο «Γ.Καραϊσκάκης», εκεί όπου υποδέχεται τη γνώριμη Λετονία (21:45 Mega, SPORTNET), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της προκριματικής φάσης. Σε μια αναμέτρηση με ξεχωριστό χαρακτήρα για τον αρχηγό της ομάδας, Γιώργο Καραγκούνη.
Μετά τις δύο συνεχόμενος ισοπαλίες με Γεωργία (1-1) και Κροατία (0-0) η Εθνική ομάδα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη στο αποψινό παιχνίδι. Με το «τρίποντο», το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα βρεθεί στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου και θα περιμένει το ματς του Σαββάτου μεταξύ Κροατίας και Ισραήλ. Οσο για τον κόσμο, οι υπεύθυνοι της ΕΠΟ περιμένουν περίπου 15.000 φιλάθλους στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης».ματς

«Θέλουμε τη νίκη. Κλειδί είναι να πιέσουμε ψηλά για να κλέψουμε μπάλες ψηλά. Να μην επιτρέψουμε να κυκλοφορήσουν και να πιστέψουν ότι μπορούν να κάνουν κάτι», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Φερνάντο Σάντος.

Σε ό,τι αφορά τα πλάνα του, σε σύστημα 4-3-3, κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Μιχάλης Σηφάκης, Στο κέντρο της άμυνας οι Αβραάμ Παπαδόπουλος και Παπασταθόπουλος. Δεξί μπακ ο Τοροσίδης και αριστερά Τζαβέλλας ή Σπυρόπουλος. Η τριάδα των χαφ θα αποτελείται από τους Κατσουράνη, Καρσγκούνη και Τζιόλη.

Στην γραμμή κρούσης, στην κορυφή αναμένεται να ξεκινήσει ο Μήτρογλου και στα άκρα οι Νίνης, Σαλπιγγίδης. Δεν αποκλείεται να γίνει η έκπληξη με τον Γιώργο Σαμαρά, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρούσε.

Η αποστολή: Τζόρβας, Σηφάκης, Τοροσίδης, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μαλεζάς, Σπυρόπουλος, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Καφές, Πρίττας, Κονέ, Νίνης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης.

Με 4-4-2 και Βερπακόφσκις

Η Λετονία αναμένεται να ξεκινήσει με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βάνινς, στο κέντρο της άμυνας οι Γκορκς και Ιβάνοβς, δεξιά ο Κλάβα και αριστερά ο Μιχάντζουκς. Αμυντικά χαφ θα είναι οι Αστάφιεβς και Λάιζανς, δεξιά ο Κάουνα, αριστερά ο Ρούμπινς και στην επίθεση οΙ Βερπακόφσκις, Κάρλσονς.

Η αποστολή: Βάνινς, Κολίνκο, Κλάβα, Γκορκς, Ιβάνοβς, Μιχάντζουκς, Κραούκλις, Σμίρνοβς, Φέρτοβς, Λάιζανς, Αστάφιεβς, Καούνα, Ρούμπινς, Ζιγκάγιεβς, Λάζντινς, Βερπακόβσκις, Ρούντνεβς, Κάρλσονς, Περεπλότκινς.

Το ρεκόρ του Γκέκα

Ο Φάνης Γκέκας, που αποχώρησε από την Εθνική, είχε κάνει ρεκόρ καριέρας στο τελευταίο ματς με τη Λετονία, σκοράροντας τέσσερις φορές (η ελληνική ομάδα είχε νικήσει με 5-2).