LIVE SCORES

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Ψάχνει προπονητή και τον... Γκαρσία





Ο ΠΑΟΚ ψάχνει προπονητή για να συμμαζέψει την κατάσταση και να συνθέσει ξανά τα κομμάτια μιας ομάδας που δείχνει να έχει χάσει την μπάλα και πολυτέλεια για να ασχοληθεί κανείς με τα προβληματάκια της καθημερινότητας δεν υπάρχει.

Την ώρα που στην Τούμπα «ξεψαχνίζουν» τις προτάσεις για προπονητές, ο Γκαρσία σήκωσε ξανά... μπαϊράκι και σηκώθηκε κι έφυγε από την προπόνηση, όταν κατά τη διάρκεια του διπλού, ο Χάβος του ζήτησε να κάνει κάποια πράγματα στο γήπεδο που ο Ουρουγουανός δεν έχει συνηθίσει να κάνει. «Αν δεν έχεις διάθεση, μπορείς να φύγεις», του είπε ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ, ο Γκαρσία έβγαλε τη φανέλα, πήγε στα αποδυτήρια και πριν τελειώσει η προπόνηση, «εξαφανίστηκε».

Η ΠΑΕ προσπάθησε λίγο αργότερα να το «μαζέψει», λέγοντας ουσιαστικά ότι ο Ουρουγουανός είχε την άδεια του Χάβου να αποχωρήσει. Γεγονός είναι, πάντως, πως ο Ζαγοράκης δεν θέλει να πάρει βιαστικές αποφάσεις. Πρώτα θέλει να κλείσει τον προπονητή και τον Ιανουάριο θα «καθαρίσει την μπουγάδα».

Απόφαση για τον διάδοχο του Δερμιτζάκη δεν έχει παρθεί ακόμη. Στη δημοσιότητα βγήκαν τα ονόματα των Αντιτς, Λε Γκουέν, Ντοναντόνι και Γκρος, αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο να είναι ένας εξ αυτών ο νέος προπονητής, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Ο Ζαγοράκης συλλέγει προτάσεις, μαζεύει πληροφορίες για κάθε προπονητή και θα πάρει μέσα στις επόμενες μέρες την απόφαση. Το βέβαιο είναι ότι η αναζήτηση γίνεται στο εξωτερικό, θέμα Αναστασιάδη δεν υπάρχει, όσο κι αν πιέζει μια «ομάδα ανθρώπων» που του έχει μεγάλη συμπάθεια.

Οπως λένε στην Τούμπα, «δεν ψάχνουμε προπονητή για να κερδίσουμε τον Πανιώνιο, αλλά για να ξαναφτιάξουμε ομάδα». Οπερ σημαίνει ότι δεν είναι καθόλου απίθανο να καθίσει ο Χάβος στον πάγκο και την Κυριακή. Για το παιχνίδι με τη Βιγιαρεάλ δεν τίθεται θέμα, αυτός θα έχει την ευθύνη της ομάδας.

Χθες προσπάθησε να δοκιμάσει ένα σχήμα για το παιχνίδι της Πέμπτης και μέχρι να την «κοπανήσει» ο Γκαρσία δοκίμασε τριάδα με τον Ουρουγουανό, τον Βιτόλο και τον Φωτάκη (αντί Ιβιτς) στο κέντρο, Σνάουτσνερ αντί Σακελλαρίου στο αριστερό άκρο της άμυνας και Ελ Ζαρ αντί Σαλπιγγίδη στο δεξιό άκρο της επίθεσης. Ο «Σάλπι» έχει ενοχλήσεις στο ισχίο και στον δικέφαλο και μάλλον δεν θα ταξιδέψει στην Ισπανία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΕΝΤΙΔΗΣ