LIVE SCORES

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΑΡΗΣ 1-0 - Σέντρα... γκολ o Σολτάνι, στη "σέντρα" ο Κούπερ!





Ένα φανταστικό γκολ, αλλά αρκετά τυχερό, του Καρίμ Σολτάνι στο 74ο λεπτό ήταν αρκετό για να πάρει ο Ηρακλής το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης απέναντι στον Άρη (1-0) στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής. Πολύ κακή και πάλι η ομάδα του Κούπερ, μόνο ο Κάλβο διασώθηκε, δεν τροφοδοτήθηκε ποτέ ο Ρουίζ και ο “γηραιός” έβγαζε όποτε ήθελε αντεπιθέσεις αφού έπιανε τον αντίπαλο του εντελώς αποκομμένο.
Το παιχνίδι από την αρχή είχε ρυθμό (όχι φρενήρη, αλλά ικανοποιητικό) με τις δύο ομάδες να δείχνουν τις διαθέσεις τους. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με σκοπό να έχουν την κατοχή της μπάλας και... ότι προκύψει επιθετικά. Αντίθετα, οι παίκτες του Ουζουνίδη έδιναν χώρο στους αντιπάλους τους και προσπαθούσαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση.

Οι φάσεις των Γιάκομπ και Τόχα μόλις στο 3ο λεπτό μας γέμισαν με ελπίδες όσον αφορά την εξέλιξη του ματς, αλλά δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες. Πέρα από το σουτ του Κατσαμπή στο 14΄, το πρώτο μισάωρο κινδύνευε να γίνει βαρετό. Ευτυχώς, μια-δυο ακόμα καλές στιγμές μπροστά από την εστία του Ελευθερόπουλου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Ουζουνίδης είχε στήσει την ομάδα του πολύ αμυντικά, να φανταστεί κανείς πως αριστερό χαφ έπαιζε ο Αραμπατζής, αλλά αυτός ήταν και ο μόνος τρόπος να διαφυλάξει πως οι Χαβίτο-Κάλβο δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα. Από την πλευρά τους, οι “κίτρινοι” ήταν πολύ αποκομμένοι, αφού ο Ρουίζ δεν τροφοδοτήθηκε σχεδόν ποτέ.

Στην επανάληψη, ο τεχνικός των γηπεδούχων προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του περνώντας στο ματς και τον Σίσιτς. Ο Άρης, όσο περνούσε η ώρα έχανε “μέτρα” στο γήπεδο και δεν ήταν λίγες οι φορές που η ομάδα του Κούπερ έμοιαζε να έχει “κοπεί” στα δύο, οι μέσοι και οι επιθετικοί ήταν κοντά στην περιοχή του Ελεθερόπουλου και οι αμυντικοί στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έβρισκαν... στρέμματα χώρου για να εκδηλώσουν τις αντεπιθέσεις τους. Κι αφού οι “κίτρινοι” δεν θορυβήθηκαν μετά τις ευκαιρίες ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Σολτάνι και Μάρα, ο Αλγερινός επιθετικός έφυγε στο 74΄ από τα δεξιά, θέλησε να σεντράρει στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα που πέρασε πάνω από τον Σηφάκη κατέληξε στα δίχτυα του.

Αμέσως μετά είχαμε ένα... ελληνικό φαινόμενο! Το αυτόματο ποτιστικό ξεκίνησε τη... δουλειά του με αποτέλεσμα το παιχνίδι να διακοπεί για λίγο. Όταν ξεκίνησε και πάλι το ματς, ο Κούπερ πέρασε στο ματς και τον Φαμπιάνο (είχε ήδη βάλει και τον Τσέζαρεκ) για να πιέσει ακόμα περισσότερο με δύο επιθετικούς μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ουζουνίδης απάντησε με την είσοδο του Ηλιάδη, με τους παίκτες του να αμύνονται σωστά, να “παγώνουν” το ρυθμό και να έχουν καλή ανάπτυξη στις αντεπίθεσεις.