LIVE SCORES

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΕΚ - Χιμένεθ: «Να… χτίσουμε ένα σερί», κρίνεται του Ροτέν, «ματιές» σε Σιδεράκη





Πιστός στο δόγμα του ο Μανόλο Χιμένεθ προσπαθεί να διατηρήσει χαμηλούς τόνους και εφιστά την προσοχή στους παίκτες του ενόψει της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Η νίκη στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και αυτή με τη Χάιντουκ στην Ευρώπη στη συνέχεια έχουν επαναφέρει τον ενθουσιασμό στην Ένωση και ο Ισπανός τεχνικός θέλει από τους ποδοσφαιριστές του να μην εφησυχάσουν.«Ξεχάσαμε ήδη την Ευρώπη και σκεφτόμαστε τον Ατρόμητο. Έχουμε δύο σερί νίκες και πρέπει να τις κάνουμε τρεις, τέσσερις, πέντε… Πρέπει να χτίσουμε ένα σερί. Δεν κάνουμε τίποτα αν φέρουμε ισοπαλία την Κυριακή. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αρκεί να ήμαστε σοβαροί», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χιμένεθ.

Παράλληλα, είπε στους παίκτες του ότι πρέπει να προσαρμοστούν και στην ώρα διεξαγωγής του αγώνα (15:00): «Θέλω να προσαρμοστείτε σ’ αυτό», τους είπε και πρόσθεσε: «Απόψε (σ.σ. χθες) μπορείτε να πιείτε νωρίς ένα ποτό, αλλά αύριο να είστε νωρίς στο σπίτι σας για να προετοιμαστείτε για το παιχνίδι. Παίζουμε μεσημέρι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Εν τω μεταξύ μιλώντας στους συνεργάτες του στο ταξίδι της επιστροφής από την Κροατία ανέφερε πως: «Είμαι σίγουρος πως με τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές και με ουσιαστικές προσθήκες στο ρόστερ μας εκεί που πονάμε, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σούπερ σύνολο που θα συμμετέχει για να πρωταγωνιστεί σε κάθε διοργάνωση. Δουλεύουμε στον σωστό δρόμο και μπορούμε να εξελιχθούμε ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Δεν λέω λόγια τυχαία και χωρίς ουσία, τα πιστεύω αυτά που λέω».

Σήμερα του Ροτέν

Ο Ζερόμ Ροτέν έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση με την ΑΕΚ. Ωστόσο, λόγω του χαλαρού προγράμματος που ακολούθησαν όσοι έπαιξαν απέναντι στη Χάιντουκ δεν ήταν δυνατό να βγουν συμπεράσματα για την αγωνιστική του κατάσταση. Ο Γάλλος θα δώσει και σήμερα «εξετάσεις» ενώπιον του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος είναι πιθανό να βγάλει άμεσα το πόρισμα.

Ο 32χρονος άσος αναχωρεί αύριο για την πατρίδα του, έχει στα χέρια του 4-5 προτάσεις, αλλά περιμένει πρώτα να δει την κατάληξη των επαφών με την ΑΕΚ. Κουβέντα επί του οικονομικού πάντως δεν έχει γίνει.

Ματιές… στον Σιδεράκη

Στα υπόλοιπα θέματα, τον Γιάννη Σιδεράκη του Θρασύβουλου «εξετάζει» η ΑΕΚ με την προοπτική να καλυφθεί η θέση του τρίτου τερματοφύλακα. Ο 23χρονος γκολκίπερ έχει κάνει πολύ καλή σεζόν στη Β΄Εθνική και παρακολουθείται εδώ και καιρό από τον Τόνι Σαβέβσκι και τον Άρναρ Γκρέταρσον. Στο φιλικό με την ΑΕΚ ο Σιδεράκης είχε αποκρούσει το πέναλτι του Μπλάνκο και γενικά είχε καλή απόδοση.

Επιμέλεια: Νίκος Κουβαράς