LIVE SCORES

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΠΑΛΑ – Εντυπωσιάζει το Ανόβερο, ντέρμπι κορυφής σε Μάντσεστερ και Τορίνο





Ισχυρή υποψηφιότητα για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου έβαλε το Ανόβερο, κάμπτοντας την αντίσταση της Στουτγάρδης με 2-1, στο ματς που άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Bundesliga. Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, η πρωτοπόρος Ντόρτμουντ κοντράρεται στο «Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ» με τη Βέρντερ, η Μάιντς παίζει με την ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Σάλκε στο «Μπρούχβεγκ», ενώ δύσκολη δοκιμασία έχει και η Λεβερκούζεν, η οποία φιλοξενείται από το Αμβούργο στην «Ιμτεχ Αρένα».
Η «μάχη» στην κορυφή της Premier League έχει «φουντώσει» για τα καλά, στο πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων στην Αγγλία. Κομβική για τη συνέχεια κρίνεται η 17η αγωνιστική, καθώς συμπεριλαμβάνει δύο «δυνατά» ντέρμπι, που ενδέχεται να κρίνουν πολλά για τη συνέχεια. Πρώτ’ απ’ όλα, η «μάχη» κορυφής ανάμεσα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Αρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» τη Δευτέρα και εν συνεχεία το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».

Στο «Κομουνάλε» στρέφονται τα βλέμματα στη 16η αγωνιστική της Serie A, η οποία θα είναι λειψή, λόγω της συμμετοχή της Ίντερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων. Η Γιουβέντους υποδέχεται τη Λάτσιο, σε ένα ματς που μετά από πάρα πολλά χρόνια μπορεί να χαρακτηριστεί ως ντέρμπι κορυφής. Η πρωτοπόρος Μίλαν έχει δύσκολη αποστολή, αφού αντιμετωπίζει στο απόρθητο φέτος «Νταλ Άρα» την Μπολόνια, όπως και η Νάπολι, η οποία παίζει στο «Λουίτζι Φεράρις» με την Τζένοα.

Το μεγάλο ντέρμπι απουσιάζει από το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής της Primera Division κι έτσι το ενδιαφέρον στρέφεται στις υποχρεώσεις των δύο «αιώνιων» διεκδικητών του τίτλου. Η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα υποδέχεται στο «Καμπ Νόου» την ανεβασμένη το τελευταίο διάστημα Σοσιεδάδ, στοχεύοντας στην 8η συνεχόμενη νίκη της, που θα τη διατηρήσει πάνω από τη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία απ’ τη μεριά της, φιλοξενείται από την ουραγό Σαραγόσα στο «Ρομαρέδα».

Αρκετά ενδιαφέρουσα ματς περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του Championnat. H πρωταθλήτρια Μαρσέιγ δοκιμάζεται στη Βουργουνδία και το «Αμπέ Ντεσάν» κόντρα στην Οσέρ, η οποία έχει αρχίσει να... κατρακυλάει στη βαθμολογία, σαφώς πιο βατή είναι η αποστολή της πρωτοπόρου Λιλ, που παίζει στο «Παρκ ντε Σπορτς» με την ουραγό Αρλ, ενώ Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεν φιλοξενούνται από τις Βαλανσιέν και Μπορντό αντίστοιχα.

Έστω και αν δεν ικανοποίησε για μία ακόμα φορά με την απόδοσή της, η Κλαμπ Μπριζ έκανε... άλμα συμμετοχής στα πλέι-οφ για τον τίτλο στην Jupiler League, καθώς επικράτησε με 1-0 της Μαλίν μέσα στο «Άχτερ ντε Καζέρν», στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 19ης αγωνιστικής. Όσον αφορά το υπόλοιπο πρόγραμμα, η Άντερλεχτ αντιμετωπίζει στο «Κονστάντ Βάντεν Στοκ» τη Λόκερεν, που προέρχεται από τρεις σερί νίκες και έχει ανέβει στην 5η θέση της βαθμολογίας, ενώ Σταντάρ και Γκενκ υποδέχονται τις Σιντ Τρούιντεν και Εουπεν αντίστοιχα.