LIVE SCORES

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

“ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ” - Θα πάει σε παίκτη της Μπαρτσελόνα: Ινιέστα vs Μέσι vs Τσάβι





Ενας από τους Τσάβι, Ινιέστα και Μέσι θα είναι ο νέος κάτοχος του βραβείου «Χρυσή μπάλα», που απονέμεται κάθε χρόνο από την FIFA σε συνεργασία με το γαλλικό περιοδικό «France Football», στον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης. Στη σχετική ψηφοφορία πήραν μέρος οι προπονητές και οι αρχηγοί 208 εθνικών ομάδων απ΄ όλον τον κόσμο, καθώς επίσης και αθλητικοί συντάκτες από την υφήλιο, ενώ η απονομή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ένας κατάλογος από 23 ποδοσφαιριστές που συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους και σήμερα έγινε γνωστή η τελική «τριάδα», από την οποία θα αναδειχθεί ο καλύτερος ποδοσφαιριστής για το 2010.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους τρεις παίκτες της Μπαρτσελόνα, η έγκυρη αθλητική εφημερίδα «Gazzetta Dello Sport», έχει ...προαναγγείλει ότι νικητής θα είναι ο Αντρες Ινιέστα, ενώ στην αντίστοιχη ψηφοφορία για τον καλύτερο προπονητή της χρονιάς, από τους δέκα που διεκδικούσαν τον τίτλο, έμειναν τρεις και πιο συγκεκριμένα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Ζοζέ Μουρίνιο και ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 1988 και το 1989 που υποψήφιοι στην τελική τριάδα είναι ισάριθμοι παίκτες της ίδιας ομάδας. Τότε στην ίδια θέση βρέθηκαν οι «ιπτάμενοι Ολλανδοί» της Μίλαν: Φαν Μπάστεν, Γκούλιτ και Ράικαρντ και ένα χρόνο αργότερα οι Φαν Μπάστεν, Μπαρέζι και Ράικαρντ.