LIVE SCORES

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

EREDIVISIE - Δύσκολα ο Άγιαξ, "τυφώνας" η Χέρενφεν!





Δεν παρατάει τη μάχη του τίτλου στην Eredivisie ο Άγιαξ. Ο “Αίαντας”, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Eredivisie, πέρασε από το “Χέλρεντομ”, επικρατώντας, έστω και δύσκολα, με 1-0 της μαχητικής Φίτεσε. Το γκολ του Έρικσεν στο 11' στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στους φιλοξενούμενους, στο ντεμπούτο του Φρανκ Ντε Μπουρ, ως πρώτου προπονητή, στον πάγκο της ομάδας. Στο -3 από την κορυφή, πλέον, οι πάλαι ποτέ πρωταθλητές Ευρώπης. Τη νίκη της ημέρας σημείωσε η Χέρενφεν, η οποία επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-2 της Τβέντε στο “Άμπε Λένστρα”. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τα “νούφαρα” ήταν ο Ασαϊντί που σημείωσε τέσσερα γκολ, με τους Ελμ και Βαΐρινεν να σημειώνουν τα άλλα τέρματα των γηπεδούχων. Στον αντίποδα, τα δύο γκολ του Τσαντί δεν αποδείχθηκαν αρκετά για την περσινή πρωταθλήτρια που υποχώρησε έτσι στη 2η θέση, την ώρα που η Χέρενφεν ανέβηκε στην 7η.

Το απίστευτο σερί της στο “Έρομπορχ” διεύρυνε η Χρόνινχεν, η οποία επικράτησε με 2-0 της Άλκμααρ και εδραιώθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας. Ο Μάταβζ στο 11' άνοιξε το σκορ για τους “πράσινους”, για να το κλείσει στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Αυτή ήταν η 9η σερί νίκη για τους γηπεδούχους στο πρωτάθλημα μπροστά στο κοινό τους, ενώ η ΑΖ έμεινε έτσι στην 5η θέση και το -6 από την κορυφή. Στο φινάλε είχαμε νεύρα, με τους γηπεδούχους να μένουν στο 78' με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Σπαρβ, και τους φιλοξενούμενους να χάνουν με κόκκινη στο 90' τον Μορένο.

Τέλος, χωρίς πολλές συγκινήσεις το ντέρμπι του Ρότερνταμ, με τη Φέγενορντ να επικρατεί με 1-0 της Εξέλσιορ στο “Ντε Κάιπ”, χάρη σε γκολ του... συνήθη ύποπτου Κασταϊνιός, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.