LIVE SCORES

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

«Τώρα είναι η ευκαιρία σου»





Η προχθεσινή (24/6) αρνητική απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βάζει σε πρώτη φάση το θέμα στην κατάψυξη. Αν και πότε θα βγει από τον πάγο, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του μεγαλομετόχου, αφού η πλευρά Βγενόπουλου δεν προτίθεται να επανέλθ...Συνέχεια

Η προχθεσινή (24/6) αρνητική απάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη στον Ανδρέα Βγενόπουλο για την πώληση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός βάζει σε πρώτη φάση το θέμα στην κατάψυξη. Αν και πότε θα βγει από τον πάγο, θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις του μεγαλομετόχου, αφού η πλευρά Βγενόπουλου δεν προτίθεται να επανέλθει με νέα πρόταση το φετινό καλοκαίρι.

Ωστόσο, η πρόταση του «Mr MIG» ούτε αποσύρθηκε (όπως λανθασμένα γράφτηκε σε κάποιες εφημερίδες) ούτε άλλαξε. Ο Βγενόπουλος με την ισχυρή ομάδα που τον ακολουθεί έχουν ρίξει στο τραπέζι τα εξής:

1. Ενα ποσό για την αγορά της ΠΑΕ, το οποίο θα προκύψει μετά τον έλεγχο που θα κάνουν ορκωτοί λογιστές των δύο πλευρών και κατόπιν διαπραγματεύσεων, καθώς μπορεί να διαφωνούν στην καθαρή θέση της ΠΑΕ.

2. Ενα ποσό για την αγορά της Παιανίας, το οποίο θα προκύψει έπειτα από διαπραγματεύσεις.

3. Επιπλέον 23 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν αποκλειστικά για μεταγραφικές κινήσεις και δεν θα έχουν να κάνουν με τις
υπόλοιπες υποχρεώσεις της ομάδας.

Η πρόταση αυτή είναι σε ισχύ και θα είναι για το φετινό καλοκαίρι. Φυσικά, όπως είχε τονίσει ο Βγενόπουλος, οποιαδήποτε κίνηση της ομάδας, με την πώληση ή αγορά ενός παίκτη, θα μεταβάλει και την τιμή πώλησης.

Το «όχι» του Τζίγκερ σε αυτή την πρόταση, με το σχόλιο ότι ο Βγενόπουλος δεν είναι αξιόπιστος αγοραστής επειδή δεν έκανε συγκεκριμένα τα ποσά της αγοράς, δεν πρόκειται να αλλάξει τη ρότα που έχει χαράξει ο «Mr MIG». Οπως υποστηρίζουν οι συνεργάτες του τελευταίου: «Δεν πρόκειται να μπει σε δημόσιο διάλογο με χαρακτηρισμούς και ύβρεις που δεν βοηθούν καθόλου ούτε την προοπτική της αγοραπωλησίας ούτε φυσικά την ίδια την ομάδα» και προσθέτουν με νόημα: «Τα λεφτά είναι εδώ. Η πρόταση είναι με ανοιχτή ημερομηνία και αν θέλει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο, έχει τώρα την ευκαιρία, που η τιμή είναι σε πολύ καλά επίπεδα. Αν δεν απαντήσει, τότε η ευκαιρία να πουλήσει σε καλή τιμή θα χαθεί».

Το σκεπτικό του Βγενόπουλου έχει να κάνει με το παρόν αλλά και με το μέλλον της ομάδας. Γι' αυτό κιόλας μιλάει για «καλή τιμή». Διότι στην παρούσα φάση ο Παναθηναϊκός έχει στα υπέρ του τα εξής στοιχεία:

1. Η ΠΑΕ έχει «τρύπα» μόλις 5 εκατ. ευρώ.
2. Η ομάδα έχει εξασφαλισμένα τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν.
3. Προέρχεται από την κατάκτηση του νταμπλ και έχει αναπτύξει σημαντική δυναμική.
4. Εχει ζεστάνει τον κόσμο, δημιουργώντας ρεκόρ στη διάθεση των διαρκείας με 26.000 και 25.000 την τελευταία διετία.

Η πλευρά Βγενόπουλου θεωρεί ότι ο Παναθηναϊκός σε καμία περίπτωση δεν θα μπορεί να πουληθεί για το ίδιο τίμημα για παράδειγμα το επόμενο καλοκαίρι, αφού ακόμη κι αν εξακολουθούν να ισχύουν οι παραπάνω παράμετροι, η «τρύπα» θα έχει μεγαλώσει. Οχι φυσικά στα επίπεδα των 35 εκατ. ευρώ που αναφέρει η Deloitte (γι' αυτό άλλωστε δεν αποδέχεται τα νούμερα που περιλαμβάνονται στην έκθεση της εταιρείας), αλλά πάντως θα είναι μεγαλύτερη από τη φετινή των 5 εκατ. ευρώ.

Εννοείται ότι τα οικονομικά δεδομένα θα διαφοροποιηθούν αν η ομάδα δεν φτάσει στην κατάκτηση του νταμπλ (χάνοντας τον τίτλο και τα σίγουρα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ) ή αν παραχωρήσει κάποιον ή κάποιους από τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές ή αν έχει απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια διαρκείας. Γι' αυτό και οι συνεργάτες του Βγενόπουλου επιμένουν ότι «τώρα είναι η ευκαιρία για την αγοροπωλησία σε καλή τιμή, αφού στο μέλλον οι συνθήκες θα είναι πολύ διαφορετικές».

Οσον αφορά το ενδεχόμενο να μην υπάρξει καμία συνέχεια από την πλευρά του Τζίγκερ και να διατηρήσει η οικογένεια Βαρδινογιάννη το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ο Βγενόπουλος θεωρεί ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία και την πρόταση που κατέθεσε για την αγορά της ΠΑΕ το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να επενδυθούν πολλά περισσότερα χρήματα.

Οπως έλεγε σε στενούς συνεργάτες του: «Από τη στιγμή που αρνήθηκε να καθήσουμε και να συζητήσουμε για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, είναι δεδομένο ότι ακόμη κι αν σκεφτόταν να κάνει τρία πράγματα, τώρα θα κάνει... τέσσερα. Οπότε αυτό θα είναι προς όφελος του Παναθηναϊκού, κάτι που θέλουμε όλοι μας».