LIVE SCORES

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ 0-4 - Καλώς τα παιδιά...





Με απλό και κυνικό τρόπο οι Γερμανοί διέσυραν κάτι σαν ομάδα (Αργεντινή) με 4-0 στο "Γκριν Πόιντ Στέιντιουμ" και εξασφάλισαν για ακόμα ένα Μουντιάλ την παρουσία τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης, περιμένοντας τον αντίπαλο τους, που θα προκύψει από το ζευγάρι μεταξύ της Ισπανίας και της Παραγουάης. Πλησιάζει το «φαινόμενο» ο Μίροσλαβ Κλόζε.

Για την Αργεντινή δεν έχουμε και πολλά να πούμε, εντούτοις φάνηκε πως ήταν πυροτέχνημα. Εξαιρετική απέναντι σε υποδεέστερες ομάδες, ωστόσο όταν βρέθηκε πίσω από νωρίς στο σκορ (μόλις στο 3') και στη συνέχεια βρήκε μπροστά της το "Φορτ Νοξ" για 60 λεπτά, αλλά και συνάμα ένα καλοδουλεμένο σύνολο, απέδειξε πως δεν αντέχει στα δύσκολα... Όσο για τον Μαραντόνα; Ύπνος βαθύς στον πάγκο.... Το ίδιο ισχύει και για τους συνεργάτες του, Μπιλάρδο και Μπράουν και ο νοών νοείτω..

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αν μπορούσαμε να πούμε πως η τύχη ευνοεί τους δυνατούς, τότε αυτό συνέβη στη φάση του τρίτου λεπτού. Ουσιαστικά στην πρώτη ευκαιρία του αγώνα, ο Σβάινσταϊγκερ εκτέλεσε φάουλ, ο Μίλερ πήρε την κεφαλιά και έτσι απλά οι Γερμανοί έβαλαν από νωρίς "χαλινάρι" στη μεγάλη τους αντίπαλο...

Ο Μέσι και η παρέα του προσπάθησαν να αντιδράσουν μετά την αρχική ψυχρολουσία, ωστόσο η αμυντική λειτουργία των "πάντσερ" έμοιαζε αδιαπέραστη. Πόσο μάλλον όταν στο "δόγμα" του Λεβ, ακόμα και ο Μίροσλαβ Κλόζε βρισκόταν πολλές φορές πίσω να μαρκάρει, μαζί με τους υπόλοιπους επιθετικούς, τη στιγμή που η "αλμπισελέστε" έμοιαζε απονευρωμένη.

Αποτέλεσμα όσων αναφέραμε ήταν να παρακολουθήσουμε μια φλύαρη εικόνα των "γκαούτσος" στην πρώτη μισή ώρα, αφού όλες οι προσπάθειες τους τόσο από τα πλάγια όσο και από τον άξονα δεν είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο Μέσι και ο Τέβες έπαιρναν πάνω τους όλο το παιχνίδι, ωστόσο η αντιμετώπιση τους με συνεχείς αλληλοκαλύψεις ήταν σεμιναριακή. Δύο "πεθαμένα" σουτ από τους Ντι Μαρία και Ιγουαΐν υπήρξαν και οι μοναδικές καλές στιγμές για τους Αργεντινούς, ενώ οι Γερμανοί είχαν να αντιπαραβάλλουν δύο καλύτερες στιγμές, αφού στο 24' ο Κλόζε αστόχησε ακάλυπτος από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 44' το πλασέ του Μίλερ, εξουδετερώθηκε από την άμυνα της "αλμπισελέστε".

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα, υποχρεωτικά ανοίχτηκε. Ο "Πίμπε Ντ' Όρο" μετέθεσε τον Ντι Μαρία στη δεξιά πτέρυγα, ενώ αριστερά έβγαινε ο Τέβες. Εις μάτην. Οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ήταν χαώδεις, με αποτέλεσμα να βγαίνουν τέσσερις με πέντε παίκτες στην επίθεση, απέναντι σε επτά ή οκτώ ποδοσφαιριστές των "πάντσερ".

Ανούσια υπεροχή και πάλι για τους Αργεντινούς και η τιμωρία τους δεν άργησε να έρθει. Στο 68' το πείσμα του Μίλερ να σερβίρει μια εξαιρετική μπαλιά ακόμα και πεσμένος στον Ποντόλσκι, έφερε ουσιαστικά και το δεύτερο γκολ, αφού ο άσος της Κολωνίας μπήκε από τα δεξιά, πάσαρε στον Κλόζε που δεν είχε πρόβλημα να τελειώσει αποτελεσματικά.

Έξι λεπτά αργότερα, σκόραρε μέχρι και ο Φρίντριχ! Σε μια πανομοιότυπη φάση, αυτή τη φορά δημιουργός ήταν ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ και ο κεντρικός αμυντικός της "νάσιοναλμανσαφτ" έστειλε τα... φαβορί στο Μπουένος Αϊρες... Την πανωλεθρία της "αλμπισελέστε" ολοκλήρωσε στο 89' και πάλι ο Μίρο Κλόζε.