LIVE SCORES

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Διοργάνωσες All Star Game; Αντίο!





Πολύς λόγος γίνεται τα τελευταία χρόνια για το μπάσκετ της περιφέρειας και την ανάπτυξή του. Και δεν μιλάμε μόνο για την Α1, στην οποία φέτος η κατάσταση θα είναι αποκαρδιωτική, με μοναδικούς εκπροσώπους τη Ρόδο και την Καβάλα, αλλά κυρίως για τις μικρότερες κατηγορίες.

Το παράδοξο δε της ιστορίας είναι πως ακόμη και οι πόλεις που «προωθήθηκαν» με τη διοργάνωση του All Star Game πήραν την κατιούσα σε μπασκετικό επίπεδο για να αποδειχθεί έτσι πως δεν υπάρχει υποδομή. Με τελευταία νωπά παραδείγματα την Ξάνθη, που αφανίστηκε από τις εθνικές κατηγορίες, και το Ηράκλειο, το οποίο «θρήνησε» τον υποβιβασμό του ΟΦΗ, ας δούμε τι έγινε με τις άλλες «οικοδέσποινες» της γιορτής του μπάσκετ.

Το 2002 διοργανώθηκε στη Δράμα και ο ΚΑΟΔ θύμισε ακολούθως ασανσέρ. Επεσε από την Α1, δεν κρατήθηκε ούτε στην Α2, αλλά επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία σχεδόν άμεσα. Το 2003 το All Star πήγε στη Χαλκίδα. Η τοπική ΑΓΕΧ έχασε μέσα σε τρία χρόνια τρεις κατηγορίες και φέτος δεν δήλωσε πουθενά συμμετοχή! Το 2004 πήρε τη σκυτάλη ο Βόλος, που τα τελευταία χρόνια πέραν της Γ’ Εθνικής (τέταρτη κατηγορία) δεν έχει εκπροσώπους στα εθνικά πρωταθλήματα.

Το 2005 ήταν η σειρά της Πάτρας. Εκεί η μεγάλη ομάδα της πόλης, ο Απόλλων, υποβιβάστηκε από την Α1, ενώ στη δεύτερη χρονιά του στην Α2 έπεσε οικειοθελώς και πλέον παίζει στη Β’ Εθνική. Το 2006 ήταν η σειρά της Λάρισας, με τις ομάδες της (Ολύμπια, ΓΣΛ, ΑΕΛ) να οδηγούνται στο χείλος του γκρεμού και φέτος να είναι ορατό το ενδεχόμενο να μην αγωνιστεί καμία! Το 2007 το All Star Game διοργανώθηκε στη Λαμία, με τον τοπικό Ιωνικό να έχει διαλυθεί εδώ και μία τριετία!

Το 2009 ακολούθησε η Ξάνθη, με την ομάδα να πουλά φέτος τη θέση της και να διαλύει το αντρικό τμήμα. Φέτος -τέλος- διοργανώθηκε στο Ηράκλειο με νωπό σύμπτωμα τον υποβιβασμό του ΟΦΗ.

Μόνο, επομένως, η Αμαλιάδα (2008) δείχνει να αντέχει σε αυτήν την κατάρα!

ΒΑΣ.