LIVE SCORES

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τρεις στην πόρτα της εξόδου





Η μεταγραφική περίοδος ξεκινά ουσιαστικά από τώρα για τον Άρη αφού πλέον υπάρχει επίσημα διοίκηση και προπονητής. Ο νέος κόουτς ο Σαρόν Ντρούκερ σωστά πράττοντας θέλει πρώτα να δει το υπάρχον έμψυχο υλικό και να έχει μια επαφή με τους παίκτες που δεσμεύονται με συμβόλαιο και αφού αποφασίσει ποιοι από αυτούς πρέπει να μείνουν στην συνέχεια θα δει τι ακριβώς χρειάζεται το ρόστερ για να ολοκληρωθεί μελετώντας τους ελεύθερους παίκτες που υπάρχουν στην αγορά και είναι μέσα στις οικονομικές δυνατότητες της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ.
Ο νέος τεχνικός βέβαια θα πρέπει να αποφύγει κάποια λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι από τον τότε τεχνικό Αντρέα Ματσόν. Πρέπει να αποφύγει λύσεις κορεσμένων παικτών και μάλιστα με ιστορικό τραυματισμών ειδικά από την Ελληνική αγορά. Η ομάδα χρειάζεται παίκτες διψασμένους για διάκριση που θα μπαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι να παλεύουν όλα τα παιχνίδια ματώνοντας την τιμημένη κίτρινη φανέλα.

Ο Άρης με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα δεν έχει την πολυτέλεια παικτών που θα αμείβονται δυσανάλογα με την προσφορά τους, ούτε συνεχών αλλαγών σε έμψυχο υλικό πληρώνοντας αποζημιώσεις.
Η επιλογή των παικτών θα πρέπει να γίνει με προσοχή αφού στον Άρη δεν υπάρχει ένας Γιαννακόπουλος η ένας Αγγελόπουλος να μοιράζει χρήματα και να διορθώνει λάθος επιλογές. Είναι ευτύχημα που υπάρχει και η «Σάρισα» των 35 ευκατάστατων Αρειανών παραγόντων και βοηθάει οικονομικά σε πολύ δύσκολους καιρούς για το μπάσκετ και γενικότερα τον Ελληνικό αθλητισμό. Αν έλειπαν και αυτοί τότε στον Άρη τα πράγματα θα ήταν πολύ δυσκολότερα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Ντρούκερ σε συνεργασία με την διοίκηση είναι αποφασισμένος να ανανεώσει το ήδη υπάρχον υλικό. Από τους Νίκο Χατζηβρέττα, Δήμο Ντικούδη, Κίκι Κλάρκ και Μιχάλη Κακιούζη σίγουρα μένει μόνο ο πρώτος που τον θέλει ο Ισραηλινός τεχνικός αλλά και αφού ο παίκτης αποδέχθηκε και μια μεγάλη μείωση στο ήδη υπάρχον συμβόλαιο. Οι άλλοι τρεις «βλέπουν την πόρτα της εξόδου» αφού η αγωνιστική προσφορά τους ήταν μικρή την χρονιά που πέρασε αλλά και οι οικονομικές απαιτήσεις τους είναι έξω από τις δυνατότητες του Άρη της νέας χρονιάς. Μην λησμονούμε ότι σε αυτούς στηρίχθηκε η ομάδα την περασμένη χρονιά και έφθασε στην έβδομη θέση ταπεινωτική για την ένδοξη ιστορία της. Ήταν κατώτεροι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι «κίτρινοι» και απέδειξαν ότι δεν μπορούν να σηκώσουν ο καθένας για διαφορετικούς λόγους το βάρος της φανέλας του Άρη ειδικά στα κρίσιμα παιχνίδια. Θα πρέπει βέβαια και οι ίδιοι να συναινέσουν στην διακοπή της συνεργασίας και να γίνει αυτή χωρίς προβλήματα. Το διαζύγιο θα πρέπει να είναι κοινή συναινέσει και ειδικά οι Ντικούδης, Κλάρκ να μην «κάτσουν» πάνω στα μεγάλα τους συμβόλαια για την περίοδο 2010-11 με αμοιβή περίπου 300.000 περίπου ευρώ έκαστος.