LIVE SCORES

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Νίκη Ουέμπερ στο Σίλβερστοουν





Ο Μαρκ Ουέμπερ επέστρεψε στις επιτυχίες στο βρετανικό GP, κερδίζοντας τον Λιούις Χάμιλτον μέσα στο σπίτι του αντιπάλου του για να γίνει ο πρώτος οδηγός που φτάνει τις τρεις νίκες φέτος.Πάντως ο Χάμιλτον κάθε άλλο παρά απογοητευμένος έφυγε από το Σίλβερστοουν, καθώς με την 2η θέση όχι μόνο κράτησε, αλλά αύξησε την πρωτοπορία του στο πρωτάθλημα οδηγών.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Νίκο Ρόσμπεργκ, τερματίζοντας 3ος μπροστά από τον Τζένσον Μπάτον. Ο poleman Σεμπάστιαν Φέτελ περιορίστηκε στην 7η μόλις θέση, δύο μπροστά από τον Μίκαελ Σουμάχερ, ενώ καταστροφικός ήταν ο αγώνας για την Ferrari, καθώς τόσο ο Φερνάντο Αλόνσο όσο και ο Φελίπε Μάσα έμειναν εκτός βαθμών.

Η εξέλιξη του GP Μ. Βρετανίας
Ο Φέτελ ήταν ο μεγάλος χαμένος της εκκίνησης. Ο γερμανός όχι μόνο είδε την άλλη Red Bull, του Ουέμπερ, να στρίβει μπροστά του αμέσως μετά τα κόκκινα φώτα, αλλά βρέθηκε στην ουρά του grid λόγω κλαταρισμένου ελαστικού ύστερα από επαφή με τον Χάμιλτον. Αντίθετα ο βρετανός ευνοήθηκε και από το καθυστερημένο ξεκίνημα του Αλόνσο για να κερδίσει δύο θέσεις και να ανέβει 2ος.

Με άσχημο τρόπο εξελίχθηκε ο 1ος γύρος για τον Μάσα, ο οποίος υπέστη κλατάρισμα έχοντας ακουμπήσει με την Ferrari του ομόσταβλού του Αλόνσο, με αποτέλεσμα όπως και ο Φέτελ, να πέσει στις τελευταίες θέσεις.

Στο τέλος του 1ου γύρου ο Ουέμπερ οδηγούσε τον αγώνα έχοντας τον Χάμιλτον πίσω του, και τον Ρόμπερτ Κούμπιτσα να κρατά την 3η θέση μπροστά από Ρόσμπεργκ και Αλόνσο.

Το παράθυρο για τα pit-stops άνοιξε στον 13ο γύρο, με τον Ρόσμπεργκ να βγαίνει μπροστά από τον Κούμπιτσα, κάτι που δεν κατόρθωσε ο Αλόνσο. Στον 17ο γύρο ο ισπανός κατάφερε να προσπεράσει κόβοντας δρόμο σε μια στροφή, χωρίς στη συνέχεια να παραχωρήσει πίσω τη θέση του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι αγωνοδίκες να επιβάλλουν ποινή διέλευσης από τα pits στον Αλόνσο, την οποία ο ισπανός έμελλε να εκτίσει στο χειρότερο δυνατό τάιμινγκ. Κι αυτό γιατί τον πρόλαβε η μοναδική είσοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα, και έτσι όταν μπήκε στον 31ο γύρο, έπεσε από την 4η στην 16η θέση.

Αντίθετα το αυτοκίνητο ασφαλείας ευνόησε τον Φέτελ, ο οποίος ήταν στην 13η θέση. Με τις διαφορές με τα μονοθέσια μπροστά του να έχουν μηδενιστεί, ο γερμανός άρχισε να κάνει το ένα προσπέρασμα μετά το άλλο για να πάρει τελικά τους βαθμούς της 7ης θέσης.

Κερδισμένος από την εξέλιξη της κούρσας ήταν και ο Μπάτον, ο οποίος πήρε εκκίνηση από την 14η θέση του grid, αλλά κατάφερε να τερματίσει 4ος. Ο βρετανός παρέμεινε 2ος στην βαθμολογία, 12 βαθμούς πίσω από τον πρώτο Χάμιλτον και 5 μπροστά από τον τρίτο Ουέμπερ. Ο Φέτελ έπεσε στην 4η θέση, 7 βαθμούς πίσω από τον team mate του