LIVE SCORES

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η ατυχία του «V-Span»





Ακόμα μία εβδομάδα πέρασε χωρίς ο Βασίλης Σπανούλης να ανακοινώσει την απόφασή του για την ομάδα όπου θα συνεχίσει την καριέρα του, ωστόσο αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, μέχρι και την Τετάρτη, να υπάρξει η περιβόητη ανακοίνωση. Για να είμαστε δίκαιοι, οφείλουμε να πούμε ότι ο Σπανούλης, παρότι μπορεί να χρεωθεί με λανθασμένους χειρισμούς όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν και άτυχος.

Διότι συνέπεσε η λήξη του συμβολαίου του να έρθει σε μία πολύ άσχημη περίοδο για τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο. Ποιος μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι, αν ο Σπανούλης έμενε ελεύθερος πέρυσι ή πρόπερσι, δεν θα στηνόταν ένας χορός εκατομμυρίων στα πόδια του; Είναι πιθανό, λοιπόν, ο Βασίλης Σπανούλης να εγκλωβίστηκε μέσα στις ίδιες τις κινήσεις και τη στρατηγική του. Δεν μπορούσε ενδεχομένως να φανταστεί την άτυπη συμφωνία των δύο «αιωνίων» για τη δημιουργία ενός τύπου πλαφόν στη φετινή μεταγραφική αγορά και την παύση της αλόγιστης σπατάλης εκατομμυρίων.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες έχουν καταθέσει στον Σπανούλη μία πρόταση και δεν διαφοροποιούνται από αυτήν. Ο Μπίλι και η πλευρά του ίσως να πίστεψαν και πολύ λογικά μάλιστα ότι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, εξαιτίας της δεδομένης αξίας του και της ποιότητας που έχει ως παίκτης. Είναι από τους ελάχιστους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ισορροπίες. Η απλή εφαρμογή κανόνων μάρκετινγκ ασφαλώς και τον οδηγούσε σε μία στρατηγική διεκδίκησης του καλύτερου συμβολαίου. Ισως όμως να μην πήγαινε το μυαλό του εκεί, που (μάλλον) δεν πήγαινε ούτε αυτό των προέδρων των ομάδων.

Διότι μέχρι να συζητηθεί το θέμα στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ και λίγο πριν κανείς, ρεπορταζιακά τουλάχιστον, δεν όριζε το φορολογικό ως μείζον ζήτημα. Ούτε αναφορά δεν γινόταν. Από εκείνο το ΔΣ, όμως, όλα άλλαξαν. Και από εκεί που ο Σπανούλης ήταν καβάλα στο άλογο και είχε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στην αναμονή, τώρα είναι ο ίδιος σε αυτήν τη θέση. Προσοχή, δεν λέμε ότι ο Σπανούλης θα μείνει σώνει και ντε στον Παναθηναϊκό. Κάθε άλλο...

Οποια κι αν είναι η απόφασή του, πάντως, αυτά που γράψαμε δεν αλλάζουν. Διότι και ο ίδιος καταλαβαίνει ότι δεν είναι και τόσο όμορφο να γίνεται μία τέτοια υπόθεση σίριαλ. Κι όμως έγινε. Διότι προφανώς και υπάρχουν προβληματισμοί. Προβληματισμοί που δεν λύθηκαν με τις οικονομικές προσφορές. Και από τη στιγμή που οι προσφορές δεν άλλαξαν, ξεκίνησαν και τα διλήμματα.

Οι Λιθουανοί τον στέλνουν Ρεάλ

Την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός περιμένουν την οριστική απόφαση του Σπανούλη τα λιθουανικά site όσο και κάποια ισπανικά ήρθαν να δώσουν μία άλλη διάσταση στο θέμα.

Σύμφωνα με τις δικές τους πληροφορίες, ο Μπίλι βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ οι Ισπανοί ανέφεραν σε κομμάτια τους ότι οι Μαδριλένοι έχουν ακόμα τον Ελληνα γκαρντ στην κορυφή μίας λίστας η οποία πάντως περιλαμβάνει τους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης.