LIVE SCORES

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

"Ο Μάρκο η «απάντηση» στον Σισέ"





«Ένας μεγάλος παίκτης σε μία μεγάλη ομάδα». Με αυτά τα λόγια… υποδέχθηκε τον Μάρκο Πάντελιτς στον Ολυμπιακό, ο Ντούσαν Μιτόσεβιτς. Ο Σέρβος προπονητής, που έδωσε τις ευκαιρίες στον έμπειρο επιθετικό να δείξει σημάδια του ταλέντου του στον Ηρακλή, μίλησε στο SPORTNET για τον 31χρονο άσο, υποστηρίζοντας πως είναι σημαντική μεταγραφή για τους «ερυθρόλευκους». - Ο Μάρκο Πάντελιτς, μετά από σχεδόν 12 χρόνια επιστρέφει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό. Εσείς ήσασταν ο προπονητής που τον εμπιστεύτηκε στον Ηρακλή…

«Ο Μάρκο ήταν το μεγαλύτερο ταλέντο της Σερβίας όταν είχε έρθει στην Ελλάδα και του έδωσα την ευκαιρία να παίξει στην πρώτη ομάδα του Ηρακλή. Είμαι πολύ χαρούμενος με την καριέρα που έκανε ο Πάντελιτς, αφού πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν, την Χέρτα, τον Ερυθρό Αστέρα και τον Άγιαξ. Σίγουρα όλα αυτά δεν ήταν τυχαία, μια και είχε μεγάλο ταλέντο και ποιότητα».

- Πιστεύετε πως ήταν η καλύτερη απόφαση για τον Πάντελιτς;

«Θεωρώ ότι είναι καλή απόφαση για τον Μάρκο να επιστρέφει στην Ελλάδα, γιατί αγαπάει την χώρα και μιλάει και ελληνικά. Του αρέσει να παίζει σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, που έχει «θερμούς» οπαδούς και νομίζω πως θα γίνει ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας».


- Θεωρείτε πως ο Μάρκο θα μπορέσει να βοηθήσει τον Ολυμπιακό;

«Είναι πολύ καλή κίνηση, γιατί είναι ένας έμπειρος παίκτης που ήταν ελεύθερος. Είναι μεγάλη επιτυχία. Είναι ένας μεγάλος ποδοσφαιριστής σε μία μεγάλη ομάδα. Είμαι σίγουρος για το τι μπορεί να πετύχει ο Μάρκο και άλλη μία φορά να δείξει την κλάση του. Νομίζω πως του «πάει» η Ελλάδα και είναι μία πολύ καλή λύση».

- Νομίζετε πως ο Μάρκο Πάντελιτς είναι η «απάντηση» στον Σισέ και τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, μπορεί. Ο Μάρκο είναι παίκτης ίσης ποιότητας με τον Σισέ. Μεγάλο ρόλο παίξει και η ομάδα και κατά πόσο μπορεί να τον βοηθήσει. Είναι σημαντικό πως θα παίξει ο Ολυμπιακός. Πρέπει να τον βοηθήσει γιατί έχει την εμπειρία. Έτσι, θεωρώ ότι είναι «απάντηση» στον Σισέ».

- Ήδη στην ομάδα του Ολυμπιακού υπάρχουν παίκτες που μπορούν να «τροφοδοτήσουν» τον Πάντελιτς, όπως οι Ριέρα, Ιμπαγάσα και Ρόμενταλ…

«Ο Ολυμπιακός έχει κάνει κάποιες κινήσεις και δεν είναι τυχαία μία από τις καλύτερες ομάδες. Νομίζω ότι για τον Μάρκο θα είναι πιο εύκολο να παίζει μαζί με άλλους μεγάλους παίκτες. Αυτός θα κάνει την δουλειά του και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει, αλλά είμαι σίγουρος πως θα πετύχει».

- Αυτή την περίοδο είστε στην Κύπρο. Σκέφτεστε να επιστρέψετε σε κάποια ομάδα της Ελλάδας;

«Είμαι χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να δουλεύω στην Ελλάδα και την Κύπρο. Νομίζω πως δεν θα μπορούσα να δουλέψω σε άλλες χώρες. Αυτή την στιγμή δεν έχω κάποια πρόταση. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι είμαι πολύ χαρούμενος με τον Μάρκο, γιατί του έδωσα την ευκαιρία να παίξει».