LIVE SCORES

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΑΡΗΣ - Πρώτα η πρόκριση, μετά οι μεταγραφές





Στον επαναλητπικό της Βιέννης κόντρα στην Αούσρια είναι στραμμένα όλα τα βλέματα στο στρατόπεδο του Άρη. Τα μεταγραφικά ζητήματα προς το παρόν «παγώνουν» αφού συγκεκριμένες εξελίξεις αναμένονται από την ερχόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθούν μετά το παιχνίδι της ερχόμενης Πέμπτης (26.08).
Οι «κίτρινοι» δεν βιάζονται στο θέμα του Ρικάρτνο Φατί καθώς όπως όλα δείχνουν η συμφωνία με τον ποδοσφαριστή θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι ο ιταλικός σύλλογος να ανάψει το «πράσινο φως» για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μετακίνηση του 24χρονου Γάλλου. Ο Φατί αναμένεται να δώσει αρκετές λύσεις στον χώρο του κέντρου αφού εκτός από τον εντυπωσιακό του σωματότυπο (ύψος 1,92) κάτι που τον βοηθά στον ανασταλτικό τομέα, είναι αρκετά καλός και στον δημιουργικό,

με τη μπάλα στα πόδια. Η παρουσία του στο «Κλεάνθης Βικέλιδης» αναμένεται να δώσει και μία διαφορετική έννοια στη «μάχη» για την ενδεκάδα καθώς θα αποτελέσει βασική επιλογή κάτι που θα αυξήσει τοναναταγωνισμό και θα αναγκάσει και τους υπόλοιπους μέσους να δώσουν το κάτι παραπάνω.

Άλλωστε εκτός του 24χρονου, οι «κίτρινοι» κινούνται εντατικά ώστε να αποκτήσουν έναν ακόμη επιθετικό. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την «χώρα του ταγκό» πρόκειται για τον Ρικάρντο Μπαράλες ο οποίος θα αποτελέσει μία επιπλέον λύση στη γραμμή κρούσης ώστε ο Άρης να είναι πλήρης και εκεί ενόψει μίας μεγάλης και απαιτητικής σεζόν. Οι συζητήσεις αφορούν στο μονοετή δανεισμό του πδοσφαιριστή.

Εξάλλου οποιαδήποτε κίνηση και αν ολοκληρωθεί πριν τον επαναληπτικό της 26ης Αυγούστου στην Βιέννη κόντρα στην Αούστρια, δεν θα μπορέσει να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Αλλαγές στη λίστα των παικτών που δηλώθηκαν επιτρέπονται μέχρι και 24 ώρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της σειράς. Σε περίπτωση που ο Άρης προκριθεί στους ομίλους τότε οι νέοαποκτηθέντες θα δηλωθούν στη λίστα.

Λευκό το απουσιολόγιο

Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξέλιξη της αποθεραπείας των Κόκε, Οριόλ και Κάλβο ήταν ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ που είδε με χαρά τους τρεις ποδοσφαιστές του να ξεπερνούν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν. Ο τελυταίος είχε κάποιες μικροενοχλήσεις στην εξέλιξη των ασκήσεων χωρίς όμως να είναι ικανές να του στερήσουν την συμμετοχή στον επαναληπτικό. Οι ρυθμοί ολοένα ανεβαίνουν και η προετοιμασία αναμένεται να κορυφωθεί στο ξεκίνημα της ερχόμενης εβδομάδας αφού την προσεχή Κυριακή (22.08) οι ποδοσφαιριστές θα έχουν τη δυνατότητα να ξεουραστούν και να περάσουν κάποιες ήρεμες στιγμές ενόψει μίας κρίσιμης εβδομάδας.

MVP ο Σηφάκης

Την πρώτη ατομική διάκριση της σεζόν κέρδισε ο Μιχάλης Σηφάκης που εκλέχτηκε μέσω ψηφοφορίας από τον κόσμο του Άρη ως ο πολυτιμότερος παίκτης στην αναμέτρηση με την Αούστρια Βιέννης. Από την διαδικασία προκύπτει και ένας τυχερός που κερδίζει την επίσημη εμφάνιση της ομάδας με τις υπογραφές όλων των ποδοσφαριστών. Η ψηφοφορία γίνεται μέσω sms και θα πραγματοποιείται καθόλη τη διάρκεια της σεζόν.

Στην εθνική ο «Τζέσνα»

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λιθουανίας ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο την ΠΑΕ Άρης για την κλήση στην αντίστοιχη εθνική ομάδα του ποδοσφαιριστή Ντειβίντας Τσεζνάουσκις. Ο παίκτης του Άρη θα ενσωματωθεί στις 30 Αυγούστου με την εθνική ομάδα, θα συμμετέχει στον αγώνα κόντρα στην Σκωτία στις 3-9 και στον αντίστοιχο με αντίπαλο την Τσεχία στις 7 Σεπτεμβρίου. Και τα δύο παιχνίδια είναι για τα προκριματικά του Ευρωπαικού πρωταθλήματος του 2012 . Ο παίκτης αναμένεται πίσω στην Θεσσαλονίκη στις 8 Σεπτεμβρίου.

Φώτης Παπαρέγκας