LIVE SCORES

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - «Ο κόσμος να φεύγει ικανοποιημένος», «τσεκάρεται» ο Μιχαϊλοφ, «πεινασμένος» ο Ντουντού

«Προχωράμε μαζί για να κάνουμε την ομάδα μεγάλη», ανέφεραν ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο τεχνικός της ομάδας, Ερνέστο Βαλβέρδε στο χθεσινό τους τετ α τετ στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη. Ο Βάσκος ενημέρωσε τον ισχυρό άνδρα των «ερυθρολεύκων» για όλα τα αγωνιστικά θέματα και αυτός από τη μεριά του αποχώρησε ικανοποιημένος. «Οχι, δεν χρειαζόμαστε τίποτε. Δουλεύουμε πολύ καλά και όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται το λύνουμε άμεσα και χωρίς καμία παρεμβολή. Είναι θέματα που μένουν στην ομάδα και τα χειριζόμαστε», ήταν τα πρώτα λόγια του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος βρέθηκε στου Ρέντη με αφορμή και το φιλικό με την ομάδα Νέων του συλλόγου.λύνουμε

Και συνέχισε: «Από τη στιγμή που κάνουμε αυτά που πρέπει, με τον τρόπο που πρέπει στις προπονήσεις, όλα είναι καλά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον κόσμο μας που έρχεται και γεμίζει το γήπεδο. Δημιουργούν πολύ ωραία ατμόσφαιρα και εμείς δουλεύουμε, ώστε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε αυτή την ατμόσφαιρα, αλλά και τον κόσμο στο γήπεδο».

Ο μεγαλομέτοχος των Πειραιωτών αποχώρησε ικανοποιημένος αναφέροντας πως: «Αυτό είναι το ζητούμενο. Να έρχεται ο κόσμος, να γεμίζει το γήπεδο και να φεύγει ικανοποιημένος. Τόσο εγώ όσο και η διοίκηση θα είμαστε δίπλα στην ομάδα, κοντά σε ότι χρειαστείτε».

Δεν έγινε κάτι σοβαρό

Όσον αφορά το θέμα των αψιμαχιών που προέκυψε από το φιλικό της ανδρικής ομάδας με τη αντίστοιχη των Νέων και τις μικροσυμπλοκές Μοντεστό-Βάντερσον και Ιμπαγάσα-Λεάντρο, στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι δεν έγινε κάτι το σοβαρό και ότι ήταν μία στιγμή έντασης από αυτές που συμβαίνουν σε καθημερινή βάση.

Στη λίστα και ο Μιχαϊλοφ

Στα μεταγραφικά, ενόψει του Ιανουαρίου στον Ολυμπιακό εξετάζουν αρκετές περιπτώσεις παικτών με την ενίσχυση στη θέση του τερματοφύλακα να παραμένει σε περίοπτη θέση. Ένας εκ των πορτιέρο που εξετάζονται από τους «ερυθρολεύκους» είναι και ο διεθνής Βούλγαρος της Τβέντε, Νικολάι Μιχαϊλοφ.

Ο 22χρονος τερματοφύλακας αγωνίζεται στον ολλανδικό σύλλογο από το καλοκαίρι του 2010 (8 συμμετοχές), έχοντας υπογράψει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Είναι 13 φορές διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

Κίνδυνος για «Τόρο»

Ο διεθνής άσος των «ερυθρολεύκων», Βασίλης Τοροσίδης θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την κίνηση που έκανε στον παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, Μόνχε, στο ματς του περασμένου Σαββάτου, την οποία παραδέχθηκε ως λανθασμένη με πρόσφατες δηλώσεις του. Με βάση την παραδοχή της πράξης του, υπάρχει πλέον σοβαρός κίνδυνος ο «Τόρο» να τιμωρηθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα ακόμα και με τρεις αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει πως θα χάσει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

«Πεινασμένος για την κούπα»

«Είμαι πεινασμένος σαν λύκος για να σηκώσω την "κούπα". Θέλω να γυρίσω και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βραζιλιάνος χαφ. «Ο Ολυμπιακός έχει το πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στο DNA του Παναθηναϊκού», ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη του στη Sportday ο άσος του Ολυμπιακού, Ντουντού Σεαρένσε.

Αυτό το καλοκαίρι έχουν γίνει πολλές αλλαγές στον Ολυμπιακό. Νέος τεχνικός, νέα διοίκηση, νέοι παίκτες. Πόσο διαφορετική είναι η κατάσταση;
«Τον περασμένο χρόνο κάναμε πολλές αλλαγές, ειδικά στο κομμάτι των προπονητών, που υπήρξαν τρεις διαφορετικοί, και το πληρώσαμε. Ειδικά στο κομμάτι του προπονητή. Την περασμένη σεζόν δεν μας βγήκε τίποτε στο γήπεδο. Hταν πολύ κακή χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει πάντα πίεση για το καλύτερο. Από το αγωνιστικό μέχρι και το ψυχολογικό κομμάτι. Φέτος μέχρι στιγμής οι αλλαγές μάς έχουν βγει σε καλό. Τα νέα πρόσωπα έχουν όρεξη και διάθεση να γίνουν μέρος του συνόλου. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο κύριος Βαλβέρδε ήρθε στην ομάδα παρατηρείται μεγαλύτερη ισορροπία κινήσεων πάνω στο χορτάρι».

Με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το καλύτερο φετινό ματς του Ολυμπιακού. Τι παραπάνω μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα;
«Με τον Αστέρα Τρίπολης μας βγήκε στο γήπεδο η δουλειά των προπονήσεων στον υπέρτατο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίζει καλά».

Μίλησες για τον Βαλβέρδε. Τι συμβαίνει τελικά με τον Ισπανό στον πάγκο; Αυτή η ομάδα βγάζει τον καλύτερό της εαυτό;
«Αυτός ξέρει τους παίκτες από το προηγούμενο πέρασμά του. Εχει την τεχνογνωσία και τον τρόπο του να επιβάλλεται στα αποδυτήρια. Είναι ένας τεχνικός που μας δίνει αυτοπεποίθηση, μας περνάει τα μήνυματά του και μου αρέσει που η προπονητική φύση του είναι δημιουργική και επιθετική. Είναι τελειομανής. Εχει "αρρώστια" με την τακτική και καθετί που κάνουμε στην προπόνηση θέλει να βγαίνει και στο γήπεδο. Είναι Ισπανός. Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι κι αυτό βοηθάει. Πάντως, έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος»