LIVE SCORES

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Πατέρας: "Βγάζουν... γλώσσα οι πέμπτοι"





Ο Νικόλας Πατέρας μίλησε με σκληρή γλώσσα στους ποδοσφαιριστές για την εικόνα τους στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ενόψει και του μεγάλο ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό τους έθεσε προ των ευθυνών τους: "Δεν ανέχομαι οι 5οι να βγάζουν γλώσσα"!, είπε για τους Ερυθρόλευκους και ξεκαθάρισε πως από εδώ και πέρα όποιος δεν συμμορφωθεί και δεν βγάλει τον καλύτερό του εαυτό, θα έχει να κάνει μαζί του!Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού έβγαζε "αφρούς", αλλά ταυτόχρονα προσπάθησε να θίξει και τον εγωισμό των "πρασίνων" (λέγοντας χαρακτηριστικά ενόψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ότι "εμείς είμαστε πρωταθλητές, αυτοί ήρθαν 5οι και απ' αυτούς εγώ δεν ανέχομαι να βγάζουν "γλώσσα") υπογραμμίζοντας μεταξύ... γαλλικών που τα... τρώει η λογοκρισία:


Είδα το ματς με την ΑΕΚ και τρελάθηκα. Δεν επιτρέπεται να δείχνουμε αυτήν την εικόνα, να παίζουμε σα να μην τρέχει τίποτα, να χάνουμε όλες τις μονομαχίες και να είμαστε ατσαλάκωτοι. Θύμωσα πολύ μαζί σας, εξοργίστηκα, ντράπηκα! Είναι δυνατόν να χάνουμε απ’ αυτήν την ΑΕΚ με κάτω τα χέρια; Τσίπα δεν έχετε; Εσείς δεν πήρατε το πρωτάθλημα πέρυσι; Τώρα πώς νιώθετε που κάνατε μάγκες τους άλλους; Ωραία; Αν είχατε λίγο ποδοσφαιρικό εγωισμό δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε. Καμία! Λοιπόν, σας το λέω μία και καλή για να τελειώνουμε. Οποιος δεν τα δίνει όλα και δεν παλεύει σαν σκύλος μέσα στο γήπεδο, θα έχει πρόβλημα γιατί θα έχει να κάνει μαζί μου. Και πιστέψτε με κανείς σας δεν το θέλει αυτό…

Είναι η τελευταία φορά που έρχομαι εδώ πέρα γι’ αυτό το λόγο. Είχατε πάντα από εμάς ό,τι ζητήσατε, δεν σας λείπει τίποτα. Από εδώ και πέρα ήρθε η ώρα να αναλάβετε και εσείς τις υποχρεώσεις σας. Τελείωσαν τα παραμύθια. Περιμένω να δείξετε ποιοι πραγματικά είστε. Θέλω να γυαλίζει το μάτι σας. Δεν μπορώ να φανταστώ έστω και έναν από εσάς που να μην έχει στο μυαλό του τη νίκη το Σάββατο. Παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Εμείς είμαστε πρωταθλητές και αυτοί 5οι. Ε, απ’ αυτούς εγώ δεν ανέχομαι να βγάζουν «γλώσσα». Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Βγάλτε τον εγωισμό σας και κανονίστε να τρώτε σίδερα»...

Σιμάο: «Θα μείνω ως το ντέρμπι»

Δύσκολες ώρες περνά ο Σιμάο. Ο Μοζαμβικανός άσος ενημερώθηκε από τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Κάρλος Φρέιτας ότι ο αδελφός του έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Σιμάο έμαθε την είδηση περίπου μισή ώρα πριν από την έναρξη της προπόνησης, δήλωσε όμως διαθέσιμος στον προπονητή του ενόψει ντέρμπι.

«Θα μείνω ως το ντέρμπι», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ίσως ζητήσει μια μικρή άδεια για να μεταβεί στη Μοζαμβίκη, μετά το παιχνίδι. Για τον Σιμάο μέτρησε πάρα πολύ και η σκληρή ομιλία του Πατέρα προς τους παίκτες, καθώς θεώρησε ότι δεν είναι σωστό να αφήσει την ομάδα παραμονές ενός τόσο κρίσιμου αγώνα, για όλους.

Κώστας Μανωλιουδάκης