LIVE SCORES

Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΗΣ - Κούπερ: "Δώσαμε χαρά στον κόσμο, με καθημερινή δουλειά θα έρθουν τίτλοι"





Εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Εκτορ Κούπερ στο συνδρομητικό κανάλι. Ο προπονητής του Αρη αναφέρθηκε στη μεγάλη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι, έκανε λόγο για δουλειά που μπορεί σε βάθος χρόνου να αποφέρει τίτλους στους Κίτρινους.
Τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης Κούπερ στo Novasports

Για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ: «Η περσινή μας ήττα εκεί με 4-1 ήταν ένα πολύ σκληρό χτύπημα. Βλέποντας μετά με ηρεμία το παιχνίδι, είχα δει ότι δεν είχαμε παίξει τόσο άσχημα, κάτι που βέβαια δεν μπορούσα να πω τότε. Τώρα για το χθεσινό παιχνίδι, είμαι πολύ χαρούμενος για το αποτέλεσμα, έχω καταλάβει τι σημαίνει ένα ματς ΠΑΟΚ - Αρης και χαίρομαι πολύ που κάναμε τον κόσμο μας ευτυχισμένο. Ο κόσμος πάντα μας βοηθάει. Κάθε μέρα μαθαίνεις όλο και περισσότερα πράγματα. Στο ποδόσφαιρο πάντα τα αποτελέσματα κρίνονται από λεπτομέρειες. Χρειάζεται καθημερινή δουλειά, καθημερινή προσοχή, καθημερινή αυτοσυγκέντρωση».

Για το αν μπορεί να φτάσει ο Αρης το επίπεδο Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού: «Θεωρώ ότι δεν είναι πολύς χρόνος τα 5-6 χρόνια για να φτάσει ο Αρης σε αυτό το επίπεδο. Εγω έφτασα με τη Βαλένθια σε ένα τελικό Τσάμπιονς Λιγκ και τον χάσαμε. Την επόμενη χρονιά μείναμε δυνατοί ξαναφτάσαμε στον τελικό και ξαναχάσαμε. Σημασία στο ποδόσφαιρο έχει να είσαι ανταγωνιστικός με σταθερότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είμαι ικανοποιημένος από τα βήματα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Ένα μεγάλο παράδειγμα είναι ότι αυτή τη στιγμή η ομάδα διαθέτει δύο σπουδαία προπονητικά κέντρα στο Ρύσιο. Πρέπει να δούμε τι έχουμε πετύχει μέχρι εδώ και όχι να βιαζόμαστε να κοιτάμε το μέλλον».

Η γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ηξερα ότι στην Ελλάδα ο κόσμος ζει το ποδόσφαιρο με πάθος και ένταση. Αυτό το κατάλαβα και τώρα που είμαι εδώ και δεν σας κρύβω ότι μου αρέσει. Εδώ συνάντησα ένα ανταγωνιστικό, δυνατό πρωτάθλημα και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το επίπεδο που συνάντησα».

Για το el classico του ΠΑΟΚ με τον Αρη: «Δεν θέλω να χρησιμοποιήσω τη λέξη μίσος. Στην Ελλάδα το ντέρμπι βιώνετε με μεγάλη διαφορά από ότι στις άλλες χώρες. Στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ υπάρχει ένταση αλλά είναι διαφορετικά, καθώς δεν πρόκειται για ομάδες από την ίδια πόλη. Εδώ είναι ίδια πόλη, ίδια γειτονιά, ίδιοι άνθρωποι, είναι όλοι δίπλα και είναι λογικό το πάθος και η ένταση να είναι διαφορετική».

Η γνώμη του για τον MVP και το καλύτερο γκολ της αγωνιστικής: «Kαλύτερο γκολ του Ουμπίδες του Ολυμπιακού Βόλου και πολύτιμότερος παίκτης ο Χαβίτο».

Για την αγω νιστική μετάλλαξη προς το καλύτερο του Χαβίτο: «Η ομάδα όταν είναι καλά, αναδεικνύονται και οι παίκτες. Δεν μιλάω για παίκτες ξεχωριστά, μου αρέσει η ομαδική δουλειά, αλλά δεν μπορώ να μην παραδεχτώ ότι ο Χαβίτο είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση. Είναι βελτιωμένος αλλά δεν θα έλεγα μεταμορφωμένος, δεν ξέρω πως ήταν πριν αναλάβω τον Αρη».

Για την τακτική που εφαρμόζει στις ομάδες του: «Πολλές ομάδες μου έχουν παίξει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να τα βλέπεις όλα με μία ματιά. Πρέπει να τα βλέπεις όλα σε βάθος χρόνου. Το σημαντικότερο σε μια ομάδα είναι να ξέρει να αμυνθεί σωστά. Σε όλους τους προπονητές αρέσει να παίζουν οι ομάδες τους καλό ποδόσφαιρο. Εμένα μου αρέσει η ομάδα μου να είναι οργανωμένη στον αγωνιστικό χώρο και να αμύνεται σωστά. Με ενδιαφέρει επίσης η πειθαρχία και το θεωρώ πολύ σημαντικό σε μια ομάδα».

Για τη σχέση του με τον Ρονάλντο στην Ιντερ: «Δεν ισχύει ότι δεν είχα καλές σχέσεις μαζί του. Ο Ρονάλντο είχε τότε μια διαφορετική αντιμετώπιση από την διοίκηση σε σχέση με τους υπόλοιπους παίκτες και απλά είχα ζητήσει να μην συμβαίνει αυτό».

Για το περιστατικό με τον Νιόπλια και τη γνώμη του για τα Media: «Η πίεση είναι μέσα στη δουλειά μας. Απλά φτάνει κάποια στιγμή που νιώθεις κουρασμένος από όλο αυτό. Ούτε στις ήττες είμαστε τόσο κακοί, ούτε στις ήττες τόσο καλοί. Αυτό που χρειάζεται είναι η ισορροπία».

Για τους τρεις χαμένους τελικούς στα ευρωπαϊκά κύπελλα: «Ο παράγοντας τύχη παίζει πολύ μεγάλο ρόλο. Π.χ από την Μπάγερν με τη Βαλένθια είχαμε χάσει στα πέναλτι και δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η τύχη σε μια τέτοια διαδικασία».

Αν του αρέσει το ελληνικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον και αν ήθελε να παραμείνει για χρόνια εδώ: «Η Ελλάδα είναι μια πάρα πολύ όμορφη χώρα. Τα πάντα όμως έχουν να κάνουν με τις στιγμές. Όπως σας είπα θεωρώ πως το ελληνικό πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό και είναι πολύ ευχάριστο να δουλεύεις εδώ. Εχουμε συζητήσει για μια ανανέωση μετά το 2011 όμως όπως σας είπα όλα είναι θέματα στιγμών. Πρέπει όπως έχω πει και στην διοίκηση να κάνουμε βήματα μικρά».

Ένα πράγμα που το ενοχλεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Πολλές φορές οι διαιτητές εδώ είναι η δικαιολογία για τα πάντα».