LIVE SCORES

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Αυτό είναι το clasico!





Τα ψέματα τέλειωσαν. Οταν έχει Παναθηναϊκό-Ολυμπιακό, όλα τα υπόλοιπα περνούν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Ωρα για τα μεγάλα «κανόνια», τους σκληρούς τύπους, αυτούς που το λέει η καρδιά τους. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα δίνουν όλα για τη νίκη, το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ (19:30 – SPORTNET, Novasports1), σε μια ακόμα μάχη που θα μείνει στην ιστορία. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε την προετοιμασία του για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ (30/10-19:30) και ο Νίκος Νιόπλιας έχει πολύ λιγότερα προβλήματα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Μόνο οι Σωτήρης Νίνης και Σεμπάστιαν Λέτο δεν είναι στην αποστολή, στην οποία επιστρέφουν οι Σεντρίκ Καντέ, Γιούρκας Σεϊταρίδης και Αντώνης Πετρόπουλος.

Εκτός αποστολής από το μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό έμεινε ο Μάρκο Πάντελιτς. Ο Σέρβος επιθετικός μπορεί να ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης της Παρασκευής, αλλά αποφασίστηκε να μην συμπεριληφθεί στην αποστολή, καθώς έχει χάσει μεγάλο μέρος της προετοιμασίας. Εκτός αποστολής έμεινε και ο Κρίστιαν Νέμεθ, ενώ αντίθετα μετέχει κανονικά ο Μοϊσές Ουρτάδο.

Οι πράσινοι οπαδοί: «Νικήστε για εμάς»
Ο Παναθηναϊκός είναι στην τελική ευθεία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και όλες του οι «δυνάμεις» κινητοποιούνται. Αντιπροσωπεία των οργανωμένων οπαδών παρακολούθησε το τελευταίο κομμάτι της προπόνησης στην Παιανία και στη συνέχεια μίλησαν στους παίκτες, ζητώντας τους, τι άλλο, τη νίκη στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Οι κόκκινοι οπαδοί: Πάνε Ρέντη για «ντοπάρισμα»
Κάλεσμα στους οπαδούς του Ολυμπιακού να δώσουν το "παρών" το απόγευμα του Σαββάτου στις 17:00 στο αθλητικό κέντρο του Ρέντη, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής των "ερυθρόλευκων" για να "ντοπάρουν" ψυχολογικά τους παίκτες, έκαναν οι οργανωμένοι οπαδοί των Πειραιωτών, μέσω της τηλεοπτικής τους εκπομπής. Οι ιθύνοντες την Θύρα 7 τόνισαν ότι θέλουν να υπενθυμίσουν στους ποδοσφαιριστές το αυτονόητο, να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα.

Η παράδοση θέλει... Ολυμπιακό
Το βράδυ του Σαββάτου στο «ΟΑΚΑ» ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τον Ολυμπιακό, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Superleague. Αυτό είναι το 32ο ντέρμπι μεταξύ των «αιωνίων αντιπάλων» με γηπεδούχους τους «πράσινους», από το ξεκίνημα του επαγγελματικού πρωταθλήματος (1979). Σύμφωνα με την προϊστορία, στις προηγούμενες 31 αναμετρήσεις, ο απολογισμός είναι αρνητικός για τον Παναθηναϊκό, αφού έχει πετύχει 8 νίκες, έχει παραχωρήσει 12 ισοπαλίες και έχει υποστεί 11 ήττες από τον Ολυμπιακό.

Πάει... ΟΑΚΑ ο Μαρινάκης
Το "παρών" στο μεγάλο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό αναμένεται να δώσει ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέφρασε την επιθυμία του να βρεθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο, όχι όμως στο μπουθ της διοίκησης των Πειραιωτών, αλλά στα επίσημα του Σταδίου, στην θέση που προορίζεται για τον πρόεδρο της Super League και όχι δίπλα στον πρόεδρο της "πράσινης" ΠΑΕ, Νικόλα Πατέρα.

Ψάχνουν σεφτέ στο ντέρμπι
Υπάρχουν και τα πρόσωπα του ντέρμπι. Αυτοί που ψάχνουν την εξιλέωση στο μεγάλο παιχνίδι. Ο Νίκος Νιόπλιας, που «κατηγορείται» ότι δεν μπορεί να κερδίσει ένα κρίσιμο ματς, ο Ερνέστο Βαλβέρδε που ακόμα δεν έχει... σκοράρει (αλλά και δεχτεί) γκολ σε ντέρμπι με τον ΠΑΟ και ο Τζιμπρίλ Σισέ, που ακόμα δεν έχει βρει το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα σε ΟΣΦΠ και ΑΕΚ.

Απειλείται το ρεκόρ του Νικοπολίδη;
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, αναμένεται να μην αγωνιστεί βασικός στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό. Αν ο Ερνέστο Βαλβέρδε ξεκινήσει τον Ούρκο Πάρντο, για τον αρχηγό των «ερυθρολεύκων» θα… σπάσει ένα μεγάλο ρεκόρ καθώς δεν έχει δεχθεί τέρμα από τον «αιώνιο» αντίπαλο εδώ και τρία χρόνια.

Ο μεγάλος απών Σεμπάστιαν Λέτο
Ποιος από τους παίκτες του Παναθηναϊκού θα ήθελε περισσότερο απ όλους να βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ το Σάββατο; Μα φυσικά ο Σεμπάστιαν Λέτο, ο άνθρωπος που μετακόμισε από το λιμάνι και τα «ερυθρόλευκα» στην Παιανία και τα «πράσινα». Ο Αργεντινός «λυσσάει» να δώσει το παρών απέναντι στον Ολυμπιακό όμως αυτό δεν είναι εφικτό.